Savjetovalište Lanterna: Kreativne online radionice u sklopu projekta ''Osvijesti i prihvati promjenu''

Savjetovalište nastavlja sa svojim aktivnostima u sklopu projekta ‘Osvijesti i prihvati promjenu’, projekta čiji je cilj obrazovanje za održivi razvoj, a ciljana skupina projekta su sve dobne skupine od onih najmlađih do umirovljenika.

- Danas, u četvrtak, 7. svibnja u 16 sati, nakon jako dobrog odaziva srednjoškolaca na prve tri radionice, će se održati posljednja radionica iz ciklusa radionica Građanski inkubator, a tema je “Korupcija – život u sivoj zoni”. Voditelj radionice je Petar Kelvišer, predsjednik Udruge partnera “Ruke za bolju Makarsku”.

Sutra, u petak, 8. svibnja započinje novi ciklus radionica ‘Prošlost, sadašnjost i budućnost makarskog turizma’. Prva radionica je organizirana s učenicima 1. razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, također škole partnera u projektu. Tema prve radionice je “Kriza i turizam”, s osvrtom na trenutno stanje, dosadašnje krize te njihov utjecaj na razvitak turizma. Voditelj ove radionice je prof. povijesti Neven Jović.

U sklopu istog projekta kreću i projektne aktivnosti “Recycle & Reuse” u partnerstvu s Udrugom “Sunce” Makarska. Kroz ove projektne aktivnosti će se organizirati šest kreativnih radionica za osnovnoškolce, srednjoškolce, korisnike Udruge “Sunce” i umirovljenike. Raspored radionica možete pratiti na FB stranici Savjetovališta “Lanterna”.

Prva radionica će se održati već danas, u četvrtak u 18 sati. Radionicu pod nazivom “Audio Accessorise”, vodit će Tina Divić. Radionica će se moći pratiti u prijenosu uživo na FB stranici Savjetovališta “Lanterna”. Tijekom sat vremena će pratitelji moći odgledati video koji je voditeljica snimila, postavljati pitanja te nakon održane radionice poslati svoje uratke, ako to žele. Od materijala je potrebno pripremiti stare audiokazete, filc (ili neku drugu tkaninu) i patente škare i vruće ljepilo.

Projektne aktivnosti “Recycle & Reuse” ćemo završiti 29., 30. i 31. svibnja obilježavanjem Tjedna održivog razvoja.

Na Facebook stranici Savjetovališta “Lanterna” organizirat će se izložba dječjih radova (djece do 12 godina) „Kako mogu pomoći majci prirodi?“, a djeca svoje uratke već mogu slati već sada na FB stranicu Savjetovališta “Lanterna”. Za srednjoškolce će biti organiziran online kviz “Svi možemo pomoći” te okrugli stol na temu “Življenje u skladu s načelima održivog razvoja”.

Navedene aktivnosti će se zbog trenutne situacije s virusom COVID 19 održavati online putem, a sve potrebne informacije možete dobiti na telefon Savjetovališta “Lanterna” 616-992, putem e-maila ili FB stranice Savjetovališta “Lanterna”, izvijestila je Ivona Vučić, voditeljica projekta.

J.M.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.