Sat Zemlje, subota, 29. ožujka:Uključite se!

Grad Makarska i sve općine na Makarskoj rivijeri i ove će se godine, zadnje subote u mjesecu, priključiti velikoj globalnoj akciji Sat Zemlje. Gašenje javne rasvjete bit će od 20.30 do 21.30 sati, a iz udruge DAUP Orion, na čiju se inicijativu grad Makarska prije sedam godina prvi put i uključio u akciju, pozivaju sve građane da svijetla ugase i ranije te od 20 do 22 sata posjete makarsku zvjezdarnicu.

Inače, Makarska je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je već 2008. odaziv u akciji Sat Zemlje bio takav da je, za razliku od brojnih drugih gradova u kojima se javna rasvjeta gasila samo simbolično – u jednoj ulici ili kvartu, cijeli grad bio u tami. Već šest godina Makarskoj se pridružuju i sve općine tako da se Makarska rivijera može pohvaliti činjenicom da je akcijom obuhvaćeno cijelo njezino područje: 80 km Jadranske obale s preko 28.000 stanovnika.
U svijetu poznata kao Earth Hour, ova akcija koju  Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF) organizira osmu godinu zaredom, evoluirala je od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojemu je samo prošle godine sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta iz 154 zemalja svijeta. Cilj akcije je probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren za poduzeti nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje zemljinih resursa.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.