Sastanak Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Makarske

27.3.09.

U utorak, 24. ožujka 2009., u prostorijama Udruge „Sunce“ u Makarskoj održan je sastanak Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Makarske.
Sastanku su nazočili Julija Milunović Efendić, predsjednica te članovi povjerenstva Branka Baletić, Olivija Prodan Ravlić, Ivana Visković, Marijana Mravičić, Teo Miočević, Ognjen Vela i Dražen Kuzmanić.
Nova predsjednica Povjerenstva Julija Efendić Milunović zahvalila se na trudu i zalaganju i dosadašnjoj predsjednici i svim članovima uz napomenu kako će Povjerenstvo zajedničkim naporima svih članova i dalje nastaviti raditi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom u gradu Makarskoj.
Olivija Prodan Ravlić je najavila humanitarni projekt RTL pomaže djecu i u Udruzi Sunce kao i njihovu donaciju Udruzi u obliku dječjeg igrališta.
Teo Miočević još je jedanput uputio apel za uređenje javnog WC-a, prilagođenog osobama s invaliditetom, kao i pristup istih javnim službama i ustanovama – ljekarna, pošta, ..., ali i rampe na plaži.
Na problematiku djece s teškoćama u razvoju i njihovo smještanje u odgojno – obrazovnim ustanovama upozorila je Ivana Visković. Predloženo je hitno sazivanje radne skupine koja će raspraviti o ovoj temi.
Zaključak sastanka Povjerenstva je raspored prioriteta za koje Povjerenstvo odlučno mora tražiti realizaciju:
1. uklanjanje arhitektonskih barijera za pristup nekoliko važnih ustanova u gradu – pošta, Zavod za socijalno osiguranje, gradska ljekarna na Kačićevom trgu,
2. uređenje javnog WC-a u centru grada prilagođenog osobama s invaliditetom te
3. uređenje pristupne rampe za osobe s invaliditetom na gradskoj plaži – strani bližoj poluotoku Sv. Petar.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.