S osmjehom u školu: U novoj školskoj godini osigurano 13 pomoćnika u nastavi za 18 učenika

U gradskoj vijećnici 10. lipnja je održan koordinacijski sastanak u sklopu projekta ''S osmijehom u školu – Pomoćni u nastavi makarskih školaraca'' (Faza III.) na kojem su uz koordinatoricu projekta Marinu Andačić Krivić i voditeljicu projekta Oliviju Prodan Ravlić nazočili i predstavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice. Razgovaralo se o potrebama za pomoćnicima u nastavi u predstojećoj školskoj godini 2020./2021. Projekt, čiji je nositelj Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA, sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ovo je zadnja godina financiranja. 

Koordinatorica Marina Andačić Krivić potvrdila je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sukladno potrebama koje su iskazale makarske škole, dalo suglasnost za 13 pomoćnika za 18 učenika u školskoj godini 2020./2021. Kako su upisi u I. razred osnovne škole još u tijeku, još uvijek se ne zna hoće li biti potrebe za pomoćnicima i među onima koji prvi put dolaze u školske klupe, no ukoliko se pokaže potreba, troškovi će biti pokriveni iz gradskog proračuna, rečeno je na sastanku.

Voditeljica Olivia Prodan Ravlić dodala je kako je važno da svi učenici budu uključeni u odgojno obrazovne programe na primjeren način na čemu Grad Makarska i partneri uspješno rade. No, istaknula kako je integracija učenika s teškoćama u razvoju proces u kojem konstantno treba tražiti nove mogućnosti za napredak.