Roko i Cicibela u Ljetnom kinu: Najpoznatiji splitski ljubavni par 30. lipnja otvara Makarsko kulturno ljeto

Makarsko kulturno ljeto 2021. ove godine otvara najpoznatiji splitski ljubavni par ''Roko i Cicibela'' u čarobnom ambijentu – na pozornici Ljetnog kina, u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina ,,Ritam igre'' u srijedu 30. lipnja u 21,00 sat. Ulaz je besplatan.

Program ovogodišnjeg Makarskog  kulturnog ljeta osmišljen je i prilagođen epidemiološkoj situaciji, a u nepuna tri mjeseca održat će se više od sedamdeset kulturnih i zabavnih događanja. Grad Makarska ovog je ljeta uvođenjem QR Coda na plakatima omogućio da svi naši turisti na najbrži mogući način i u svakom trenutku na zaslonu svog mobitela mogu saznati sve najvažnije informacije o događanjima u sklopu Makarskog kulturnog ljeta na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nema sumnje da će mnogi ovog ljeta upravo Makarsku izabrati za svoju destinaciju jer u gradu pod Biokovom, nakon dulje stanke, ponovno nas očekuju spektakularni koncerti nekih od najpoznatijih izvođača hrvatske glazbene scene ali i šire.

Nakon koncerata u Zagrebu za koji su se ulaznice rasprodale u rekordnom roku, Natali Dizdar krenula je na ljetnu turneju u sklopu koje će se u Makarskoj zaustaviti 17. srpnja. Publika će, među ostalima, moći uživati i koncertima glazbenih legendi poput Crvene jabuke i Parnog valjka , a glazbenu poslasticu makarskoj publici će 7. kolovoza priuštiti i najpoznatiji balkanski bluzeri Mostar Sevdah Reunion –  istinski umjetnici u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Ni ove godine Makarska neće ostati zakinuta za veliki koncert u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada će na Kačićevu trgu zapjevati Nina Badrić.

Makarsko kulturno ljeto ni ove godine neće razočarati ljubitelje klapske pisme koja iz godine u godinu ima sve više i više poklonika među turistima.  Uz već tradicionalne klapske večeri, jakim domaćim snagama pridružit će se neke od ponajboljih  hrvatskih klapa - Kampanel, Rišpet,Subrenum, Munita, Šufit, Bonaca, Kaše i Cambi.

U makarsko ljetno kino ovo ljeto ,,dolaze'' i Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović, Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Josip Broz Tito, glavni akteri predstave "Predsjednici and ca" koju su osmislili Tarik Filipović i Boris Svrtan, najnoviji hit satiričkog kazališta Kerempuh. Ljubitelji predstava moći će pogledati i  „Ringišpil“ u izvođenju  Kerekeš teatra, „Štajga“ Gradskog kazališta Joze Ivakić Vinkovci, „Kakva ti je žena takav ti je život“, „Zavodnici“ Kazališne družine „Ritam Igre“, te pet izvedbi predstave Otok, Lutkarskog društva Zlatousti iz Makarske.    

Makarsko kulturno ljeto poznato je i po svojim koncertima klasične glazbe koji će započeti sa  Hanom Vlaho (klavir) i Bornom Augustinovićem (marimba) u Staroj franjevačkoj crkvi 5. srpnja, a završiti tek 30. kolovoza nastupom Stipana Popovića(gitara) i Ivane Kenk Kalebić( mandolina) u prekrasnom ambijentu podbiokovskog sela Kotišina, na pozornici ispred crkve sv. Ante. Nezaobilazni su i nastupi folklornog ansambla Tempet i Điger benda, te nastupi domaćih zborova. Turistička zajednica grada Makarske planira organizirati četiri pučke fešte „Ribarske večeri“, a Gradska galerija Antuna Gojaka četiri izložbe.

Makarsko kulturno ljeto 2021. donosi i izdanja niza već etabliranih manifestacija. Makarski etno festival – „METNO“ u organizaciji Folklornog ansambla Tempet, „Makarska Jazz festival“ u organizaciji Udruge Adria te 16. Festival klapa uz mandoline i gitare – Makarska 2021. , u organizaciji Grada Makarske koji se tradicionalno održava krajem kolovoza.

Kraj Makarskog kulturnog ljeta i ove će godine označiti spektakl u gradskoj luci – uprizorenje pomorske bitke kod Makarske iz 887. godine kojom se obilježava Dan Hrvatske ratne mornarice.

Grad Makarska poziva sve organizatore i posjetitelje događanja u sklopu Makarskog kulturnog ljeta na odgovorno ponašanje  i poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

PROGRAM OD 30.06. DO 14.07.

30. 6. / SRIJEDA

PREDSTAVA / „ROKO I CICIBELA“ (UMJETNIČKA ORGANIZACIJA KAZALIŠNA DRUŽINA „RITAM IGRE“)

21:00 SAT / LJETNO KINO MAKARSKA

 

4. 7. / NEDJELJA

KONCERT / VOKALNA SKUPINA FOLKLORNOG ANSAMBLA „TEMPET“ I „ĐIGER BEND“

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

 

5. 7. / PONEDJELJAK

IZLOŽBA / ELIŠKA BRAZDOVA (OLOMOUC, ČEŠKA REPUBLIKA)

20:30 SATI / GRADSKA GALERIJA ANTUN GOJAK

KONCERT / HANA VLAHO (KLAVIR) I BORNA AUGUSTINOVIĆ (MARIMBA)

21:00 SAT / STARA FRANJEVAČKA CRKVA

 

8. 7. / ČETVRTAK

PUČKA FEŠTA / RIBARSKA VEČER

20:00 SATI / PLIŠĆEVAC

 

9. 7. / PETAK

KONCERT / KLAPA BERULIA

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

 

 

 

12. 7. / PONEDJELJAK

KONCERT / GRADSKI ZBOR MAKARSKA

21:00 / KAČIĆEV TRG

 

13. 7. / UTORAK

KONCERT / KLAPA SRDELA

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

 

14. 7. / SRIJEDA

PREDSTAVA / RINGIŠPIL (KEREKEŠ TEATAR)

21:00 SAT / LJETNO KINO MAKARSKA

( PRODAJA ULAZNICA ZA PREDSTAVU: TURIST BIRO MAKARSKA, CIJENA ULAZNICE 50 KN)

 

 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.