Restaurirani Napoleonov spomenik vraćen na staru lokaciju, od danas zatvoren promet dijelom Ulice Roseto degli Abruzzi

Napoleonov spomenik, koji je restauriran u suradnji sa Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture u Splitu, vraćen je na staru lokaciju. Izmještanje i restauracija Napoleonovog spomenika dio su projekta "Sanacija opasnog mjesta na D-8 na zapadnom ulazu u Makarskoj" za kojeg je Grad Makarska, na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, ostvario nepovratna sredstva u iznosu od 1.142.645,00 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.632.350,00 kuna. Prva faza radova odnosi se na izgradnju autobusnog ugibališta i izmještanje Napoleonovog spomenika dok se druga faza odnosi na uređenje pothodnika i hortikulture.

Kao što je već najavljeno, zbog radova koje je potrebno izvesti u sklopu projekta sanacije opasnog mjesta na D8, dio Ulice Roseto degli Abruzzi od križanja sa državnom cestom D8 do križanja sa Maslinarskom ulicom, zatvara se za sav promet od danas 23. prosinca do 28. siječnja 2021. Pri izvođenju navedenih radova uspostaviti će se odgovarajuća privremena regulacija prometa na način koji osigurava sigurno odvijanje prometa i nesmetano odvijanje radova.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.