Prvi media brifing na temu otvorenih gradilišta, uvođenja digitalnog bankarstva i testiranja na COVID-19

Gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan danas su u gradskoj vijećnici održali prvi media brifing na kojem se razgovaralo o četiri aktualne teme u prvom tjednu nakon službenog preuzimanja dužnosti u Gradu Makarskoj: otvorenim gradilištima u sezoni, apelu privatnim investitorima o zaustavljanju građevinskih radova, uvođenju digitalnog bankarstva te novim informacijama vezanim za testiranje na COVID-19 koje će ubuduće biti dostupne na Internet stranici Grada Makarske.

-Imamo 9 gradilišta koja su izuzeta od Odluke o zabrani građevinskih radova u sezoni jer se radi o javnom interesu i svi oni bi trebali biti završeni u vremenu od 24.6. do 15.7.  Te radove nećemo zaustavljati već ćemo ispoštivati rokove zadane ugovorima. No, apeliram na sve privatne investitore i izvođače radova da najdalje do srijede 16. lipnja završe sa svim radovima jer ćemo u protivnom biti prisiljeni posezati za donošenjem odluka kao što je moratorij na gradnju a to vjerujem nitko ne želi. Zato apeliram na sve da pridržavaju odluke o zabrani građevinskih radova u sezoni, naglasio je gradonačelnik dodavši kako je jedna od tema koja se nametnula već u prvom tjednu i hitno uvođenje Internet bankarstva.

- O tome sam se već oglasio na društvenim mrežama, a to je ujedno i nastavak naše priče iz predizborne kampanje o digitalizaciji gradske uprave. Već sljedećem tjedna počinje sa digitalnim bankarstvom što će nam među ostalim donijeti i uštede za gradsku proračun, naglasio je Paunović.

Zamjenica Antonia Radić Brkan najavila je kako će od danas na Internet stranici Grada Makarske biti dostupne sve informacije vezane za testiranje na COVID-19 i to na način kako bi bile dostupnije i građanima i turistima koji će boraviti u našem gradu.

-Intenzivno radimo na tome da produljimo vrijeme testiranja te da omogućimo otvaranje novih punktova, a o čemu intenzivno razgovaramo sa Ministarstvom turizma. Primjerice, Istarska županija ima 98 punktova za testiranje a Splitsko-dalmatinska županija samo 10. Budući da je Makarska odnosno Makarska rivijera predstavljaju velik dio tog turističkog ,,kolača'' Splitsko-dalmatinske županije moramo se aktivnije uključiti u rješavanje problema odnosno učiniti testiranja što dostupnijim svim našim gostima. Čim budemo imali konkretnije informacije bit će objavljene na Internet stranici Grada Makarske, najavila je zamjenica gradonačelnika.

Gradonačelnik i zamjenica najavili su da će se brifinzi s novinarima održavati redovito jedanput tjedno ili po potrebi.

 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.