Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu: Ivan Okmažić najbolji i u konkurenciji juniora

U Svetoj Nedelji je održano je prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, a nakon što je dva puta već odgođeno zbog epidemioloških mjera.

- Naš najbolji biciklist, Ivan Okmažić, nastupio je u konkurenciji juniora. Ovo mu je prvi nastup u toj kategoriji. Sudjelovali su vozači iz cijele Hrvatske. Vozilo se 6 krugova dužine 2,68 km. Staza je zahtijevala veliku koncentraciju vozača, ali i dobru izdržljivost.

Od samog starta izdvojili su se Fran Bošnjak, prošlogodišnji državni prvak u juniorima, te naš Ivan – izvijestio nas je Neno Židić, tajnik BK Makarska.

Kaže i da se vodstvo se izmjenjivalo kroz cijelu trku i o pobijedi je odlučivao završni sprint kroz cilj. Sve je izgledalo poput filmske scene.

- Ivan je taktički bio spreman za takav završetak i dao je posljednji atom snage kako bi pobijedio i uzeo titulu državnog prvaka. Ova pobjeda je dobar vjetar u leđa za nadolazeću biciklističku sezonu i nadmetanju u cestovnoj i MTB kategoriji sa respektnim rivalima – najavljuje Židić.

J.M./BK Makarska

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.