Prva senzorna soba : Makarski mališani imat će besplatne terapije senzorne integracije u sklopu vrtića

U vrtiću Maslina, jednom od devet vrtića koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića ,,Biokovsko zvonce''  u Makarskoj danas je otvorena senzorna soba, prva na širem makarskom području u kojoj će svi korisnici imati besplatne usluge. Projekt vrijedan 11 tisuća eura u cijelosti je financirao Grad Makarska, a njegovom realizacijom omogućena je rana detekcija senzornih poteškoća kod najmlađih i preventivno djelovanje. Ovom važnom događaju za vrtić uz ravnateljici Antoniu Kapović nazočili su i gradonačelnik Zoran Paunović, privremena pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ te djelatnice stručne službe Dječjeg vrtića ,,Biokovsko zvonce''. Svečarskom ugođaju svojim su nastupom najviše doprinijeli mališani iz skupine Leptirići.

  • Ovo je jako bitan događaj za grad Makarsku, kao i za dječji vrtić Biokovsko zvonce koji senzornu sobu ima u svom prostoru. Ono što će se sad moći raditi u vrtiću je rana prevencija odnosno moći ćemo detektirati senzorne poteškoće kod najmlađe djece te preventivno djelovati s terapijama senzorne integracije. Iza ove sobe stoji puno truda i rada ljudi iz dječjeg vrtića i Grada Makarske i zato bi im se zahvalila u ime sve  djece, korisnika i roditelja jer velika je stvar imati besplatne terapije senzorne integracije unutar vrtića, kazala je Ana Srzić, senzorna terapeutkinja koja će voditi senzornu sobu u Makarskoj.

 

  • Ovo je nastavak ulaganja Grada Makarske u predškolske ustanove, u našu djecu i najveći benefit od ovog projekta osjetit će upravo oni i njihovi roditelji. Jer, kao što su rekle moje prethodnice, rana detekcija problema sa senzorikom ključna je za rješavanje poteškoća i uključivanje djece u normalan život. Želim se zahvaliti ravnateljici Antoniji Kapović, koja je ovaj projekt dovela do kraja kao i bivšoj ravnateljici Marini Šprajc koja je započela proces. Ovo je veliki dan za grad Makarsku i naš vrtić i ja sam danas sretan čovjek, komentirao je gradonačelnik Zoran Paunović.