Prva radna sjednica Gradskog vijeća: Pokretanje procedure za izmjene Prostornog plana s ciljem uvođenja strožih uvjeta gradnje

Za petak 30. srpnja sazvana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske koja će se održati u Gradskoj vijećnici s početkom u 10.00 sati.

Nakon edukacije vijećnika za korištenje aplikacije e-sjednica, sjednica će započeti usvajanjem zapisnika sa konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća održane 18. lipnja 2021.

Na dnevnom redu naći će se i odluka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Makarske, odluka o provođenju postupka stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenja sportsko rekreativne zone Platno te odluka o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za izgradnju podmorskog ispusta uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Biloševac, Crpne stanice Biokovka i incidentnih preljeva CS Biokovka i CS Biloševac .

Među točkama 2. sjednice Gradskog vijeća su i odluka o davanju na korištenje poslovnih prostora u zgradi na adresi Trg Tina Ujevića 1 u Makarskoj, odluka o oslobađanju od plaćanja zakupnine/naknade za poslovne prostore u vlasništvu Grada Makarske u 2021.g.  te odluka  o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Makarske: Rekonstrukcija i uređenje sportske građevine - terena u naselju Veliko Brdo.

Vijećnici će raspravljati i Izvješću o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture za 2020. godinu, izvješću o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2020. godinu te izvješću o radu gradonačelnika Grada Makarske za razdoblje siječanj – lipanj  2021.g.

Na prvoj radnoj sjednici novog saziva Gradskog vijeća naći će se i niz točaka vezan za razrješenja i imenovanja: rješenje o razrješenju mrtvozornika za područje grada Makarske,  rješenje o imenovanju Odbora za međugradsku suradnju, rješenje o imenovanju Odbora za dodjelu priznanja i nazive ulica i trgova, rješenje  o imenovanju Odbora za financije i proračun te rješenja o razrješenju i imenovanju ravnateljice Gradske knjižnice Makarska.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.