Prva radionica Vijeća za sigurnost i prevenciju: Usvojen akcijski plan

U sklopu Vijeća za sigurnost i prevenciju Grada Makarske organizirana je prva radionica "Aktivna suradnja gradskih službi, policije i hitnih službi u prevenciji kriminaliteta i podizanju razine sigurnosti tijekom turističke sezone ljeto 2022." kojoj su uz predstavnike Grada Makarske i interventnih službi nazočili i sigurnosni savjetnici Grada Makarske i članovi Tima za stratešku potporu Vijeća za sigurnost i prevenciju grada Makarske Tonći Prodan i Mate Laušić iz tvrtke Portus et Navem d.o.o. .

Radi bolje operacionalizacije Vijeća, ranije imenovani voditelji radnih skupina izvijestili su Vijeće o uočenim problemima, a na prvoj radionici razgovaralo se o mogućim rješenjima te je jednoglasno usvojen Akcijski plan na temelju kojeg će biti kreiran i proračun za sljedeću godinu.

Gradonačelnik Zoran Paunović, ujedno i predsjednik Vijeća, istaknuo je kako je ova radionica prvi korak ka punoj operacionalizaciji Vijeća za sigurnost i prevenciju iza kojeg stoji snažna politička volja i operativna potpora Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i Policijske postaje Makarska . – Politička volja i operativna potpora osnovni su preduvjet brzih i učinkovitih rezultata u području podizanja razine sigurnosti Grada pri čemu je posebno važno zajedničko djelovanje i sinergija svih aktera koji kreiraju sigurnost lokalnog područja, dodao je Paunović.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.