Prva informativno-edukativna radionica: Osposobljavanje i priprema za mogućnosti financiranja projekata

Grad Makarska u suradnji sa META Consultingom organizira edukativnu radionicu za subjekte malog gospodarstva s područja grada Makarske s ciljem osposobljavanja i pripreme za mogućnosti financiranja projekata, koji će se realizirati kroz skore natječaje iz programa Ministarstva obrta i poduzetništva (Poduzetnički impuls i dr.), Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice kao i iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. te Europskog fonda za regionalni razvoj, naročito za financiranje projekata kroz OP Konkurentnost i kohezija ("Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu", "Ulaganje u proizvodnu tehnologiju", te "Ulaganja u turizam").
Prva radionica obuhvatit će sljedeća područja: turizam, proizvodne i uslužne djelatnosti u poduzetništvu i ruralni razvoj i bit će informativno-edukativnog karaktera.

Prva informativno-edukativna radionica: Osposobljavanje i priprema za mogućnosti financiranja projekata održat će se 26. veljače 2015. (četvrtak) u hotelu Meteor, s početkom u 10,00 sati.

Razvoj projektne dokumentacije, detaljna i koordinirana razrada sveukupne prijavne projektne dokumentacije, uključivo i studije izvedivosti te prikupljanje sveukupne potrebne popratne dokumentacije oduzima značajno vrijeme te ukoliko se na vrijeme ne započne s pripremnim koracima, lako se može propustiti prilika za prijavu. Zato je već sada vrijeme za razmišljanje o mogućnostima prijave i pripremu vaših projekata te potrebnim koracima za kompletiranje nužne dokumentacije koju možete pravovremeno pripremiti.
Informativna radionica dat će zainteresiranima u uvodnom dijelu kroz pregled osnovnih značajki zajedničkih za pojedine natječaje, odgovore na sljedeća pitanja:


- kako identificirati odgovarajući natječaj za pojedini projekt, kako provjeriti prihvatljivost, te kako uskladiti projekt za buduće natječaje
- koju dokumentaciju pripremiti, (kako i kada), te što mogu pripremiti samostalno, a za što eventualno koristiti vanjske usluge stručnjaka
- specifičnosti pojedinih natječaja, potrebna popratna dokumentacija za koji se dio od ukupnog opsega ulaganja poduzetničkog projekta mogu ostvariti poticaji kreditna sredstva i/ili garancije i kako kombinirati „izvore financiranja“ gdje je to moguće
- planiranje odgovarajućih resursa i izrada proračuna, planiranje ukupnog financiranja...

U drugom dijelu radionice, organizirat će se grupni rad i detaljnije informiranje sa zainteresiranima prema prethodno navedenim grupama.
Prema odazivu zainteresiranih, kroz buduće radionice omogućit će se daljnji grupni ili individualni rad sa savjetnicima za razradu projekata s ciljem prijave na pojedine natječaje.
Kako bi što kvalitetnije organizirali metodološki pristup i konkretne informacije za uvodni dio, molimo Vas da popunite prijavni obrazac s općim informacijama i kratkim opisom projektne ideje/predmeta ulaganja.
Prijavne obrasce dostavite najkasnije do 25. veljače 2015. (srijeda), do 12,00 sati na e-mail adresu projekti@makarska.hr.

Obrazac prijave možete preuzeti OVDJE

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.