Prva edukacija Interventnog tima za katastrofe Crvenog križa: Grad Makarska osigurao nabavku primarne opreme i uniforme

Danas je u hotelu Biokovo održana edukacija za članove Interventnog tima za katastrofe Crvenog križa Makarska koji je zahvaljujući potpori Grada Makarske krajem prošle godine nabavio primarnu opremu i uniforme. Cilj prezentacije, koju su vodili Joško Metličić, voditelj za katastrofe županijskog Crvenog križa i Andrej Kovač, voditelj Službe traženja Crvenog križa Split, bio je članove Interventnog tima upoznati sa različitim načinima djelovanja Crvenog križa u uvjetima prirodnih katastrofa ili oružanih sukoba.


- Makarska je područje s velikom rizikom od potresa i formiranje ovakvog tima više je nego nužno. Štoviše, bilo bi idealno da postoje ljudi ne samo u gradu Makarskoj, već i u svakoj općini koji će biti zaduženi za pripremu najboljih odgovora na moguća događanja koji ugrožavaju ljudske živote, a koje ne možemo spriječiti, naglasio je ovom prigodom Gloryan Grabner, ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Makarska.


- Priroda nas također ne prestaje upozoravati pa smo i prije tri dana (oko 22 h) imali neugodno podrhtavanje tla. Naše društvo, inače, ovu činjenicu da živimo na području sklonom potresima i da trebamo biti pripremljeni, već nekoliko godina želi u javnosti podignuti na viši nivo. Od Grada Makarske krajem prošle godine dobili smo potporu za nabavku primarne opreme i uniformi, a zahvaljujući Hrvatskom Crvenom križu tiskali smo letak "Potres" koji je jako dobro prihvaćen od strane sugrađana i sumještana Makarskog primorja, naglasio je Grabner.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.