Proslavljen blagdan svetog Marka, zaštitnika najstarije makarske župe

Na blagdan sv. Marka, zaštinika najstarije makarske župe, svečanu procesiju predvodio je don Franko Prnjak, uz koncelebraciju župnika mons. Pavu Banića, gvardijana fra Antu Čovu, i više svećenika Makarskog dekanata.

Proslava blagdana otpočela je tradicionalnom procesijom Kačićevim trgom sa svečevom slikom i zajedničkom pjesmom u čast nebeskog zaštitnika ove makarske župe.

Proslava svetkovine sv. Marka evanđelista, nebeskog zaštitnika jednog od dviju župa u Makarskoj i titulara makarske prvostolnice, i ove je godine protekla u svečanom i dostojanstvenom ozračju.Uz pjesmu i molitvu, sudjelovao je veći broj vjernika.

Čestitavši svim župljanima svetkovinu njihova zaštitnika, don Franko Prnjak je istaknuo značaj sv. Marka kao pisca najstarijeg Evanđelja, istaknuo u čemu je njegova svetost i zašto treba biti putokaz života svima nama osobito u današnje vrijeme oholosti i vrijeme kada svi mi mislimo da smo najpametniji da svatko od nas sve zna, istaknuo je don Pranjak te pozvao sve okupljene na nasljedovanje sv. Marka u svetosti i živom svjedočenju vjere.
Župnik mons.Pavao Banić zahvalio je svim vjernicima, redovnicima i redovnicama te župnom zboru koji su uveličali proslavu zaštitnika Župe sv. Marka.

J.Glučina
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.