Prosinac pun događanja: Božićni grad, Advent u Kali, klapa Cambi, Colonia, Crvena jabuka....

Ovogodišnje četvrto po redu izdanje Božićnog grada u Makarskoj trebalo bi, prema najavama,  biti najbolje i najbogatije do sada. Djelatnici Komunalnog pogona već su uvelike počeli s radovima na postavljanju drvenih kućica na Kačićevom trgu kojih će biti petnaest: dvanaest prodajnih i tri ugostiteljske. Ni ove godine neće biti zapostavljena  najmlađa populacija koju očekuju brojne radionice, ali i, najavljuju iz gradske uprave, najveće jaslice do sada. Vrata Božićnog grada otvaraju se 1. prosinca, na prvu adventsku nedjelju.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Družianića, Makarani i njihovi gosti moći će svakodnevno uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu u koji će se uključiti vrtići, škole i udruge, a kao i prošle godine,  u organizaciji svih događanja aktivno će sudjelovati animatori Božićnog grada.
-Božićni grad postao je izvorni makarski brend čije smo ime uspjeli zaštititi, a njegovu vrijednost prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica koja nam je ove godine dala potporu od 20.000 kuna. Paralelno s Božićnim gradom, a u suradnji s udrugom Kulturni turizam, kroz projekt Advent u Kali, ove ćemo godine oživjeti i Kalalargu u kojoj će biti posebno veselo 6. prosinca(Sv. Nikola), 13. prosinca(Sv. Luce) i na Badnji dan, najavio je dogradonačelnik istaknuvši da će građani za vrijeme adventa u Kalalargi imati prilike posjetiti prigodne izložbe, edukativne radionice i različite koncerte.
-Do kraja godine pripremamo nekoliko velikih koncerata, a iako ugovori nisu potpisani, mislim da velikih odstupanja od onog što je dogovoreno neće biti. Početkom prosinca prvo nas očekuje snimanje emisije Lijepa naša, a do kraja godine u Makarskoj bi trebali ugostiti klapu Cambi i grupu Colonia te u Novu 2014. ući sa Crvenom jabukom, otkrio je Družianić.

Zadnje vijesti



Imate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.