Projekt s ''Osmijehom u školu'' ide dalje: Osigurano preko 690.000,00 kuna za 18 pomoćnika u nastavi

Odlukom o financiranju od 27. kolovoza 2021. projektu ,,S osmijehom u školu – Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'' dodijeljeno je 693.117,54 kn bespovratnih sredstava. Zahvaljujući osiguranim sredstvima u školskoj godini 2021./2022. 18 pomoćnika u nastavi u dvije osnovne škole radit će sa 24 učenika. Trinaest pomoćnika radit će sa 13 učenika koji pohađaju redovne razrede, njih troje će raditi sa 6 učenika u dvije odgojno-obrazovne skupine, dok će dvoje raditi sa 4 učenika koji provode dio programa u posebnom razrednom odjeljenju.

 

Projekt podrške integraciji učenika s teškoćama u razvoju u redovne osnovne škole u Makarskoj se uspješno provodi već 14 godina. Tako je od 2008., kada je u sustav bio uključen 1 učenik s teškoćama u razvoju uz 1 pomoćnika, porastao na 24 učenika koliko će ih biti u predstojećoj pedagoškoj godini.

Projekt je prvi put financiran iz EU fondova 2015. godine (faza I., II. i II.) te se od tada financira sa 85% bespovratnih sredstava, dok 15 % osigurava Grad Makarska. Zahvaljujući odličnoj suradnji svih dionika uključenih u projektni tim projekt se uspješno provodi te dugi niz godina uistinu donosi osmijeh na lice brojnih makarskih školaraca kojima je osiguran pomoćnik u nastavi.

 

JU Makarska razvojna agencija MARA je projekt „S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca“ prijavila u srpnju ove godine na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga – Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.

 

Nositelj projekta čija je ukupna vrijednost 815.432,40 kn je Grad Makarska, a projektni partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i JU Makarska razvojna agencija MARA. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u dvije makarske osnovne škole kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.