Projekt Europoly: Makarani sudjelovali na završnom događanju u talijanskom gradu Forli

Od 8. do 10. svibnja u talijanskom gradu Forli održavao se završni događaj u sklopu projekta Europoly, kao dio programa Europa za građane, na kojem je Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA jedan od partnera uz partnere iz Španjolske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske. Uz ravnateljicu Makarske razvojne agencije MARA Lidiju Vukadin Vranješ, Makarsku su predstavljali viša stručna suradnica za projekte i razvoj u Gradu Makarskoj Tamara Batinić i Josip Paunović, kao predstavnik Osnovne škole oca Petra Perice, čiji su učenici za ovu prigodu pripremili poseban video uradak. Riječ je o filmu kojeg su pripremili članovi dramske i filmske sekcije Osnovne škole oca Petra Perice, a koji je prikazan u sklopu glavnog događaja – otvaranja službenog Europoly Point-a.

Unutar službenog dijela programa održan je sastanak na kojem su se prezentirani finalni zaključci projekta kao i završni video, a organiziran je i širok spektar događanja povodom Dana Europe: sudionici su imali priliku sudjelovati na stručnoj konferenciji na temu: „Posljednjih 20 godina Europe; izgradnja vanjske granice: vanjska politika i imigracija; euro i ekonomska kriza; euroskepticizam“, održana je debata na temu „Budućnost u EU“, te niz društvenih igara u kojima su sudionici mogli provjeriti svoje znanje o EU. U neformalnom dijelu programa održana je izložba srednjoškolaca kao i koncert klasične glazbe.

U sklopu projekta EUROPOLY,koji se provodi od 2017. održano je 8 stručnih konferencija na različite teme, a jedna od njih, 5. po redu, održana je u listopadu prošle godine u Makarskoj na temu “Future in EU”. Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA u projekt je uključila i predstavnike javnog i civilnog sektora: Grad Makarsku, Osnovnu školu oca Petra Perice, Udrugu Sunce, Savjetovalište Lanterna, Turističku zajednicu grada Makarske, Srednje školu fra Andrije Kačića Miošića te ostale dionike koji su prilikom održavanja konferencije u Makarskoj ugostili delegaciju projekta.

Projekt EUROPOLY- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking dio je programa Europa za građane, mjere 2.2. Umrežavanje gradova. Ukupna vrijednost projekta je 110.650,00 eura, a za aktivnosti koje je MARA provodila iznos sufinanciranja bio je 100% što iznosi 13.625,00 eura.

Europa za građane jedan je od centraliziranih programa Europske unije s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionicama Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.