Priopćenje gradonačelnika Makarske Tonćija Bilića: Gradska sigurnost Split uklonila bager koji je blokirao pristupni put zgradama POS-a

Grad Makarska je, kao što je već poznato, poduzeo tzv. mjere samopomoći te je jutros tvrtka Gradska sigurnost Split, u nazočnosti komunalnih redara Grada Makarske, uklonila bager koji je 22. siječnja blokirao pristupni put POS-ovim zgradama na predjelu Zelenke.
Želim naglasiti da je Grad Makarska reagirao temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o cestama s ciljem omogućavanja korištenja JAVNOG PUTA - Puta Mlikarica, ne samo stanarima POS-ovih zgrada, nego i stanarima zgrada koje se nalaze sjeverno od njih, a koji spomenuti javni put koriste već desetljećima. Također napominjem kako je zbog blokade puta došlo do velikih problema u normalnom funkcioniranju Osnovne škole oca Petra Perice koju svakodnevno pohađa oko 550 djece.
Grad Makarska će i dalje, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima RH, nastaviti raditi na što skorijem nastavku radova i useljenju vlasnika stanova POS-a, ali NE DOVODEĆI U PITANJE suvlasničke odnose na čestici 401/2.
Isto tako ponavljam da Grad Makarska NIJE ODUSTAO od zajedničke izjave potpisane s Ladislavom Šošićem, vlasnikom tvrtke Abacus kojom se, u dobroj vjeri, između ostalog, obvezao na angažiranje u rasvjetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj.
Ovim putem također želim izraziti zadovoljstvo što je akcija uklanjanja bagera započeta jutros oko 7.30 sati( i završena oko 10.20 sati kad je bager prevezen u krug Makarskog komunalca) prošla bez ikakvog incidenta i u civiliziranom ozračju, stoji u priopćenju gradonačelnika Tonćija Bilića koje je jutros upućeno svim medijima.