Priopćenje Grada Makarske: Otvaranje Interpretacijskog centra Veliki Kaštel odgođeno do daljnjega zbog epidemioloških mjera

Zbog velikog broja upita građana o otvaranju interpretacijskog centra Veliki Kaštel za posjetitelje, Grad Makarska upućuje sljedeće priopćenje za javnost:

Grad Makarska je 11. studenoga ove godine svečano obilježio završetak radova na interpretacijskom centru Veliki Kaštel koji je realiziran kao dio velikog projekta "Revitalizacija kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina". Nositelj projekta je Grad Makarska, a partneri Turistička zajednica grada Makarske, Javna ustanova Park prirode Biokovo i turistička agencija TIP Ektreme.

Samo tjedan dana nakon završne konferencije projekta, iz Stožera civilne zaštite RH stigle su najave o strožim epidemiološkim mjerama koje su nas omele u pripremama otvaranja Interpretacijskog centra za posjetitelje.

Naime, cijeli postav interpretacijskog centra baziran je na taktilnom doživljaju pa je svaki posjetitelj u direktnom kontaktu i interakciji sa multimedijalnim instalacijama koje su uklopljene po etažama male kvadrature. Budući da u takvom prostoru, poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi od 22. studenoga, ne možemo osigurati sigurnost naših djelatnika i posjetitelja, do daljnjega nismo u mogućnosti interpretacijski centar otvoriti za javnost.

Nadamo se da će strože epidemiološke mjere, uz odgovorno ponašanje svih nas, uskoro rezultirati boljom epidemiološkom situacijom i da ćemo vrata našeg  interpretacijskog centra konačno otvoriti našim građanima i turistima.