Predstavnici Grada Makarske i HRM-a: Zajedničko polaganje vijenaca povodom Dana Hrvatske ratne mornarice uz poštivanje svih epidemioloških mjera

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice predstavnici Grada Makarske uz nazočnost predstavnika HRM-a u petak 18. rujna položit će vijence s cvijećem na Spomenik hrvatskom branitelju u 9,00 sati te na Spomen-ploču pomorske bitke kod Makarske u 9,10 sati. Nakon toga slijedi isplovljavanje na ratnom brodu HRM-a DBM-81 ,,Cetina'' na kojem će, već tradicionalno, biti bačen vijenac u more za sve poginule hrvatske mornare.

Zbog epidemiološke situacije, Grad Makarska ove godine po prvi put pozive za polaganje vijenaca nije uputio gradskim i županijskim vijećnicima, predstavnicima nacionalnih manjina, mjesnim odborima, političkim strankama te gradskim, županijskim i državnim institucijama, a odlukom Ministarstva obrane RH ratni brod HRM-a također prvi put neće biti otvoren za posjet građanima.

Kao što je već najavljeno, u organizaciji Brodomaketarskog kluba ,,Leut'' u petak 18. rujna u 10.30 sati održat će njihova tradicionalna izložba, ovaj put na otvorenom, ispred prostora PŠRD-a ,,Arbun''.

U 19,00 sati u katedrali sv. Marka služit će se sveta misa za pomorce, od 20.30 sati na Kačićevu trgu Makaranima i njihovim gostima zapjevat će klapa Cambi.

Grad Makarska još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.