Predsjednici i predsjednica u srijedu stižu u Ljetno kino: Ulaz na predstavu moguć je bez covid potvrda

U Makarskoj u srijedu 21. srpnja gostuje nova hit predstava ,,Predsjednici & CA'' koju će makarska publika, u sklopu premijerne ljetne turneje, imat priliku pogledati u Ljetnom kinu od 21,00 sat. Ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim te u agenciji Marivaturist na gradskoj rivi. Ulaz na predstavu moguć je bez covid potvrda, uz predočenje kupljene ulaznice, sukladno odluci Stožera RH, a uz pridržavanje svih dosadašnjih epidemioloških mjera:

- mjerenje temperature i dezinfekcija ruku na ulazu

- evidencija posjetitelja na ulazu

- fizička distanca od 1,5 m na otvorenom tijekom predstave

- nošenje maski ako fizička distanca od 1,5 m nije moguća, potvrdili su danas organizatori, Music time d.o.o.

 

Predsjednici & ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, a u režiji potonjeg Kerempuhovog mlađahnog veterana. Građanski stan. Večera za 5 uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili ”bivši” – i to na poziv ”bivše”! Predsjednica i predsjednici okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučamo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega. I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva.

Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti našu zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Satirički element Predsjednika & ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Ali jedno je izvjesno – ako ste ikada poželjeli nekome od naših poglavara pokazati zube, učinite to, u Makarskoj, u Ljetnom kinu 21.07.2021, sa iskrenim i širokim osmijehom, poručuju organizatori.

 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.