Poznati hrvatski poduzetnici na 2. izdanju panela ,,Lokale u kale'' u Makarskoj

Drugo izdanje panela ,,Lokale u kale'', na kojem su sudjelovanje potvrdili neki od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika, održat će se u četvrtak 14. ožujka u dvorani Arte u Makarskoj od 16:00 do 20:00 sati.

Rastući pritisak turizma donosi ekonomsku korist, ali predstavlja i izazove za našu zajednicu koji se očituju u prenatrpanosti, buci i gubitku lokalnog identiteta. Sve veća komercijalizacija ide na štetu autentičnosti, a da bismo je sačuvali, prije dvije godine započeli smo s projektom revitalizacije stare gradske jezgre. U sklopu tog projekta, prvi put smo dodijelili potpore poduzetnicima i obrtnicima. Nakon velikog uspjeha prve godine, nastavljamo s projektom "Lokale u kale" čiji je cilj poticanje poduzetničkog okruženja, jačanje mikro i malog poduzetništva i obrtništva, povećanje zaposlenosti, stvaranje pozitivne poslovne klime na području stare gradske jezgre te razvoj identiteta mjesta kroz revitalizaciju stare gradske jezgre.

 

U posljednjih nekoliko godina, došlo je do sve veće potražnje za autentičnim i različitim iskustvima među potrošačima. Ljudi sve više traže mjesta koja nude nešto drugačije, a o tome će sutra (četvrtak) u dvorani Arte govoriti poznati poduzetnici iz cijele Hrvatske:

 

Josip Lukačević (Thrillseeker Croatia), pionir pustolovnog turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Barbara Ljevar (Vinarija Kaptol) koja je svoju ljubav prema vinu pretvorila u prekrasnu vinsku priču u srcu Slavonije

Mladen Hanzir (Peek and Paddle Croatia), koji kroz svoju tvrtku spaja strast prema istraživanju divljine sa visokom razinom usluge

Hrvoje Belančić (Kocha Kombucha), koji je kombuchu počeo proizvoditi zbog njenih ljekovitih svojstava a sada je možete naručiti u gotovo svakom kafiću u Makarskoj

Filip Plavčić (Pivovara Mihovil), suvlasnik prve Šibenske pivovare od 2016. godine

Petra Kvesić (Alternatura) na otoku Visu nudi usluge aktivnog turizma, promocije kulturne baštine i organizacijom evenata

Mario Tomaš, vlasnik i chef konobe Kalalarga u Makarskoj, pionir oživljavanja dalmatinske marende, poznatog Marendina i mjesta susreta, druženja a ne samo obida.

Lorenzo Ujević (konoba Nostalgija), vlasnik jednog od najpoznatijih restorana u Šibeniku

Ivana Mrduljaš (Unicus Ornament, Art shop Unique), nudi ručno izrađen nakit i suvenire

Jolanda Vitaljić (Mamafaktura), Dalmatinka koja kuha, piše kuharice i održava kulinarske radionice, ima vlastiti brend i concept trgovine Nered u Splitu i na Visu

 

Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike i sve koji se prvi put žele okušati u poduzetničkim vodama da nam se pridruže u četvrtak, 14. ožujka 2024. u dvorani Arte na panel druženju "Lokale u kale" od 16:00 do 20:00 sati.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.