POZIV za izradu najbolje torte makarane

1.4.2011.Grad Makarska i ove godine poziva poznavateljice/poznavatelje tradicionalne recepture makarske slastice torte makarane na Natjecanje za najbolju tortu makaranu, koje organiziramo
u nedjelju 29. svibnja 2011. u hotelu Meteor.
Prijave možete izvršiti na broj telefona: 608 434, odnosno u sobi broj 5 zgrade Grada Makarske, a vjerni partner izbora - makarska tvrtka Apfel d.o.o. i supermarket „Apfel“ daruju prijavljene sudionice/sudionike poklon-bonom za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje torte makarane.Domaćice, ali i domaćini, podijelite svoje umijeće s nama, ne budite samozatajni, možda upravo Vaš recept oduševi stručni žiri, možda upravo Vi ponesete glavnu nagradu, laskavu titulu i vrijedan pehar!

Ove smo godine manifestaciji nastojali dodati novi kontekst, obogatiti ju, kako programski i sadržajno, tako i natjecateljski.
Kao posebnu zanimljivost izdvajamo uvođenje kriterija i pravila, kako za natjecateljice / natjecatelje, tako i za stručni žiri.
U nizu popratnih događanja, planira se izrada mini-monografije torte makarane, stručna predavanja i zanimljiv zabavni program.
S ciljem daljnje promocije i nastavka stvaranja brenda tradicionalne makarske slastice, a kao doprinos očuvanju etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa grada kao turističke destinacije, u organizaciji Dana torte makarane i ove su se godine udružili Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Hoteli Makarska d.d. i Apfel d.o.o. Makarska.