Povijesni uspjeh košarkaša: Gradonačelnik Paunović primio izaslanstvo zlatne Amfore

Povodom plasmana u Prvu hrvatsku košarkašku ligu i pedesete godišnjice od osnivanja Košarkaškog kluba Amfore gradonačelnik Makarske Zoran Paunović u gradskoj vijećnici je primio izaslanstvo kluba.

Za ovu prigodu klub su predstavljali predsjednik Tino Šimić, trener Nenad Videka, kapetan Željko Jović te članovi uprave Siniša Alemani, Emilio Prodan i Zoran Agić. Nakon uvodnih riječi Marine Andačić Krivić, više savjetnice za predškolski odgoj, obrazovanje i šport gradonačelnik Paunović je čestitao klubu na plasmanu u Prvu ligu i pedeset godišnjici postojanja.

- Kako sam i sam igrao košarku za Amforu sam dosta vezan za Klub, a veseli me što uz seniore i u Školi košarke ima sve više djece, naglasio je gradonačelnik Paunović.

Predsjednik Šimić se zahvalio na prijemu i čestitkama, a očekuje da će od Grada imati potporu u nastupajućoj sezoni. Posebno se zahvalio treneru Nenadu Videki i igračima.

- Uz malo sreće ušli smo u Prvu košarkašku ligu gdje bi željeli ostati što duže, kazao je. Potom se legendarni igrač, trener i član uprave Siniša Alemani zahvalio na potpori Grada te najavio da pripremaju i monografiju o povijesti kluba, te dodao.

- Imamo samo jednog trenera kojega financira Grad, a bilo bi dobro da radi obima posla da Grad omogući još jednog trenera, istaknuo je Alemani.

Trener Nenad Videka je kazao da je Amfora na prekretnici i da bez pomoći Grada ne može dalje: - Ovaj veliki uspjeh nije došao preko noći, a igranje u višem rangu zahtjeva veće financijske obaveze kao i dovođenje nekoliko kvalitetnih igrača.

Potom je gradonačelnik Paunović uručio poklon - Reljef s grbom Grada predsjedniku Šimiću, a Siniša Alemani je predao gradonačelniku Paunoviću komplet dresova s brojem 97.

Jakov Kovačević

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.