Potpisani ugovori: Grad Makarska nakon 4 godine opet daje stipendije studentima izvan Makarske

Gradonačelnik Tonći Bilić danas je u zgradi Grada potpisao ugovore o stipendiranju sa 20 makarskih studenata kojima će već danas retroaktivno biti uplaćene stipendije za prethodna tri mjeseca, a od 1. siječnja će se iste u iznosu od 800 kuna uplaćivati mjesečno. Potpisivanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Miro Družianić te stručna suradnica za predškolski i školski odgoj Marina Andačić Krivić.
Natječaj je bio raspisan za 18 stipendija u četiri kategorije: uspješne studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, studente u deficitarnim zanimanjima i studente umjetničkih diplomskih studija. Kako je šest stipendija zbog neispunjavanja uvjeta u različitim kategorijama ostalo neiskorišteno, gradonačelnik Tonći Bilić je posebnom odlukom preraspodjelom još 3 stipendije dodijelio studentima slabijeg imovnog stanja( čime su obuhvaćeni svi studenti iz obitelji slabijeg imovnog stanja koji su se javili na natječaj) te još 3 studentima u deficitarnim zanimanjima. Ukupno, Grad Makarska će u akademskoj godini 2014./2015. pomagati školovanje 11 studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 2 studenta umjetničkog sveučilišnog studija i 7 studenata u deficitarnim zanimanjima.
Koliko financijska pomoć Grada znači u teškim vremenima najbolje govori činjenica da su se današnjem potpisivanju ugovora, unatoč jakoj buri, odazvali svi studenti(ili njihovi roditelji) kojima se ovakva prilika ponovno pruža nakon četiri godine stanke.
- Studenti izvan Makarske proteklih su godina bili nepravedno zakinuti jer su se dodjeljivale stipendije samo onima na Kineziološkom fakultetu u Makarskoj. Iznimno sam ponosan je ova gradska vlast to ponovno omogućila i za stipendije u gradskom proračunu osigurala 160 tisuća kuna, izjavio je zamjenik gradonačelnika Miro Družianić. Ponaosob je svakom od studenata prilikom potpisivanja ugovora čestitao gradonačelnik Tonći Bilić.
- Čestitam vam od srca, i želim vam puno uspjeha kako biste stipendije zadržali u sljedećoj akademskoj godini, zaželio je gradonačelnik Tonći Bilić iskoristivši priliku da svim studentima i njihovim roditeljima poželi sve najbolje u novoj 2015. godini.
Stipendisti Grada Makarske u akademskoj godini 2014./2015. su: Bepa Pavlić, Ana Bokšić, Karla Mišur Milinković, Toni Ćulav, Stjepan Šimić, Petar Marče, Mirna Brkušić, Martin Andrijašević, Elonora Matijašević, Slavena Raguž, Matino Antunović, Mira Aranđelović, Josipa Roso, Zoran Sokol, Luka Marković, Iris Puharić, Diana Ravlić, Nela Nizić, Fanito Pletikosić i Filip Đuvelek.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.