Potpisana Povelja o energetskoj efikasnosti

19.12.08.

U četvrtak, 18. prosinca 2008. u Uredu Gradonačelnika potpisana je Povelja o energetskoj efikasnosti između Grada Makarske i UNDP-a. Ispred UNDP-a potpisivanju je nazočio voditelj projekta Gospodarenje energijom Sandro Nižetić.
Radi se o Projektu poticanja energetske efikasnosti dok je glavni cilj uvođenje sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske.


Provedba projekta započela je početkom godine 2008., a planirani završetak je kraj 2009., prema Programu energetske učinkovitosti RH 2008.-2016. i nacrtu Zakona o učinkovitom korištenju energije u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. UNDP Hrvatska pruža usluge informiranja, edukacije, konzultiranja i promidžbe provedbe Programa.Rezultati realizacije projekta za gradove odnose se prvenstveno na priključivanje centralnoj bazi podataka, uspostave timova za energetsku efikasnost, uspostave ureda za energetsku učinkovitost, uspostave info centra za energetsku učinkovitost te naposljetku realizaciju projekta za primjenu energetski efikasnih mjera koje će voditi ka značajnim uštedama energije i vode, a u konačnici značajnom smanjenju troškova.
Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.