Postignut dogovor o izdvajanju makarskog doma zdravlja iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije

Na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva, na temu osnivanja samostalnog Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, postignut je dogovor o prenošenju osnivačkih prava sa Županije Splitsko-dalmatinske na Grad Makarsku i općine Makarskog primorja, a samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja trebao bi početi s radom 1. siječnja 2022.

Sastanku su nazočili  ministar Vili Beroš sa suradnicima, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, ravnatelj HZZO-a  Lucijan Vukelić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i delegacija Grada Makarske u sastavu gradonačelnik Jure Brkan, predsjednik Gradskog vijeća Marko Ožić-Bebek i Damir Mendeš, član Odbora za zdravstvo Grada Makarske.

-  Grad Makarska inicirao je održavanje ovog sastanka na temu osnivanja vlastitog doma zdravlja odnosno izdvajanja makarske ispostave iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije koje bi značilo i preuzimanje svih prava i obveza budućeg osnivača ustanove.  Držim da se radi uistinu o hvalevrijednoj inicijativi, a Županija Splitsko-dalmatinska uvijek će podržati svako nastojanje na korist građana bilo kojeg našeg grada ili općine, rekao nam je nakon sastanka župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban dodavši da je prvi korak u proceduri na službama Ministarstva zdravstva koje su zadužene za pravni okvir.

- Sad kad smo dobili zeleno svijetlo konačno su se stekli uvjeti da pozovem sve načelnike općina Makarskog primorja za isti stol na temu sufinanciranja, jer razgovarati o bilo čemu prije nego što smo dobili službenu potporu bilo bi neozbiljno. Sastanak ćemo održati što prije, a ja sam uvjeren u podršku svih susjednih općina jer svi mi imamo isti cilj: unapređenje zdravstvene skrbi građana Makarskog primorja. Još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli da u što kraćem roku napravimo potrebne analize i donesemo odluke koje su od iznimne važnosti za sve stanovnike Makarskog primorja, komentirao je gradonačelnik Jure Brkan.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.