Postavljeno postolje za spomenik Postrojbi posebnih namjena ‘Kobac

Na Zelenki, na križanju Zagrebačke ulice i državne ceste D-8, danas je postavljeno postolje za spomenik Postrojbi posebnih namjena ‘Kobac’, autorsko djelo Bruna Maganića.

Već od 5. srpnja 1992., kada su svoj život dala četvorica pripadnika PPN Kobac Boris Bandić, Markica Roso, Tomislav Skočibušić, Stipe Ursić, njihovi suborci snivali su kako će im osim u srcima zahvalnost iskazati i spomenikom.

 

- Sretni smo što smo nakon 29 godina ispunili želju njihovih obitelji i nas suboraca i spomenik ‘Kobac’ je završen i upravo se postavlja. Nakon postamenta stiže i brončani spomenik visok više od dva metra, a svečano ćemo ga otkriti 10. svibnja, doznajemo od Roberta Brzice, predsjednika udruge ratnika posebnih namjena ‘Kobac’, koji je u kameni blok u vremensku kapsulu stavio zaštitni znak PPN Kobci.

 

Dogradonačelnik Joze Vranješ je na ovaj poseban dan u postament položio dokument makarskog Gradskog vijeća od 8. ožujka ove godine, a kojim se daje suglasnost gradonačelniku Juri Brkanu za potpisivanje ugovora o autorskom djelu s umjetnikom Brunom Maganićem.

 

 J. Morović

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.