Pomoćnici u nastavi: Započele pripreme za novu školsku godinu 2021./2022.

U Gradskoj vijećnici grada Makarske je održan koordinacijski sastanak u EU projektu „S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školarca, Faza III na temu priznavanja prava na potporu pomoćnika u nastavi. Sastanku su nazočili predstavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića Makarska, Osnovne škole oca Petra Perice, JU Razvojna agencija MARA, Udruge Sunce, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Makarske.

Kako nam je potvrdila koordinatorica projekta Marina Andačić Krivić, viša savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Makarskoj,  na sastanku su utvrđene potrebe za ukupno 16 pomoćnika za 22 učenika. U najavi je novi natječaj za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi, a Grad Makarska osigurao je sredstva za potporu projektu kroz proračun za 2021. te projekcije za 2022. i 2023. Dogovoreno je i da se već početkom lipnja krene s edukacijom novih pomoćnika kako bi djeca s teškoćama u razvoju neometano krenula u novu školsku godinu 2021./2022.

Na temelju zaključka sa sastanka, objavljen je poziv svim zainteresiranim osobama za edukaciju za pomoćnike u nastavi. Prijave se zaprimaju na e-mail sunce.udruga@gmail.com do 28. svibnja, a javiti se mogu osobe koje  udovoljavaju sjedećim uvjetima: završena 4. godišnja srednja škola i kratki CV s opisom motivacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Edukacija će se održati u prostoru Udruge Sunce u razdoblju od 2. lipnja do 20. lipnja 2021. uz poštivanje svih epidemioloških mjera što znači da je broj kandidata ograničen.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.