Pomoć poduzetnicima: Do 20. rujna predaja zahtjeva za oslobađanje od plaćanja zakupa za gradske prostore

Od 10. rujna počeo je teći rok za predaju zahtjeva korisnika poslovnih prostora u vlasništvu Grada Makarske koji sukladno odluci Gradskog vijeća ostvaruju uvjete za oslobađanje od plaćanja zakupnine za mjesece listopad, studeni i prosinac 2021. Zahtjev se podnosi elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte Grada Makarske pisarnica@makarska.hr ili pisarnica2@makarska.hr ili putem pošte na adresu Grad Makarska, Upravni odjel za komunalne djelatnosti, s naznakom zahtjev za oslobađanje od obveze plaćanja zakupnine u 2021.

Podsjetimo, Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog gradonačelnika Zoran Paunovića da se poduzetnicima koji posluju u gradskim prostorima i u ovoj pandemijskoj godini pomogne djelomičnim oslobađanjem od plaćanja zakupa.

Tako je Gradsko vijeće 30. srpnja ove godine, na svojoj prvoj radnoj sjednici, donijelo odluku da se korisnici poslovnih prostora oslobode plaćanja zakupnine za mjesece listopad, studeni i prosinac 2021.g. Prvi uvjet je da imaju pad prihoda najmanje 50% u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza 2021., u odnosu na isto razdoblje u 2019. Drugi uvjet je da na dan podnošenja zahtjeva nemaju dospjelih dugovanja prema Gradu Makarska, po bilo kojoj osnovi.

Zahtjevi se mogu preuzeti na internet stranici Grada Makarske na poveznici  https://makarska.hr/zahtjevi-i-obrasci, a zaprimaju se do 20. rujna 2021., uz dostavu dokaza o ispunjavanju uvjeta.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.