Polaganjem vijenaca započeo program obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske

U povodu Dana državnosti RH delegacija Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem jutros je položila vijence s cvijećem na Središnjem križu Gradskog groblja Sv. Križa, Spomenik hrvatskom branitelju i Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Božju riječ molio je mons. Pavao Banić, a odavanju počasti najzaslužnjima za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske pridružili su se predstavnici gradskih i državnih institucija, HVIDRA-e, 156. brigade HV-a, Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, SABA-e, HDZ-a i SDP-a.

Čestitavši svima Dan državnosti RH, gradonačelnik Zoran Paunović podsjetio je na značaj ovog važnog datuma u suvremenoj hrvatskoj povijesti.
- Danas obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske, dan kada je 30. svibnja 1990., nakon prvih demokratskih izbora, konstituiran prvi saziv višestranačkog sabora Republike Hrvatske. Bio je to početak našeg puta prema samostalnosti koji nije bio nimalo lak. 32 godine nakon, obilježavajući ovaj važan datum, prisjećamo se svih onih koji su dali svoj doprinos u borbi za slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku, svih naših sugrađana, a posebno hrvatskih branitelja, istaknuo je gradonačelnik Zoran Paunović pozvavši na minutu šutnje za sve koji dali svoj život na putu stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Uz polaganje vijenaca s cvijećem i paljenje svijeća, s posebnim pijetetom odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U 19,00 sati u katedrali sv. Makarska služit će se sveta misa za Domovinu, a u 21,00 sat na Trgu Tina Ujevića građani I turisti uživat će u velikom koncertu Big banda Makarska i Zdenke Kovačiček kojim počinju WTACity događanja u sklopu međunarodnog teniskog turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.