Podjelom kompostera, sadnica i sadnjom drveća s osnovnoškolcima obilježen Dan planeta Zemlje

Podjelom kompostera i sadnica jutros je na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske u Makarskoj, u organizaciji Grada Makarske, Makarskog komunalca d.o.o. i Makarske razvojne agencije Mara, obilježen Dan planeta Zemlje. Podijeljeno je preko 100 vrtnih i kućnih kompostera te isto toliko sadnica smilja, lavande i ružmarina. Gradonačelnik Zoran Paunović i njegova zamjenica Antonia Radić Brkan sudjelovali su i u sadnji drveća koje je u povodu Dana planeta Zemlje Grad Makarska donirao Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića i Osnovnoj školi oca Petra Perice. Zajedno s učenicima i djelatnicima škola, a uz stručnu pomoć članova Zelenog ureda Ivane Tadić i Ante Kovačića, zasađeno je ukupno osam stabala trešnje, smokve i oskoruše. Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce darovano je 8 hotela za kukce.

-Drago mi je da Dan planeta zemlje obilježavamo sa gradskim institucijama Makarskim komunalcem, Razvojnom agencijom MARA i našim osnovnim školama. Iznenadio nas je veliki odaziv prilikom prijava za dodjelu kompostera što nas raduje jer pokazuje pozitivan trend među građanima o važnosti razdvajanja otpada. Grad će se uvijek rado sudjelovati u ovakvim akcijama čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti razdvajanja otpada, izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA dodala je kako je raduje veliki interes za stjecanjem zdravih i održivih navika kako i činjenica da će sadnice koje je za ovu prigodu nabavila razvojna agencija uljepšati brojne makarske vrtove i balkone.

-Ovo je nastavak dijeljenja komunalne opreme koje smo započeli podjelom čipiranih kanti za miješani otpad, potom podjelom plavih spremnika u suradnji s Gradom Makarska, a sad pozivamo sve građane da se uključe u kompostiranje. Drago nam je da postoji veliki interes, a Makarski komunalac će se pobrinuti za nabavu novih kompostera kako bi ih dobili svi zainteresirani građani. Svi koji se nisu stigli prijaviti za komposter mogu to i dalje učiniti pozivom na broj Makarskog komunalaca 695 010, izjavio je direktor Makarskog komunalca d.o.o. Željko Bagarić dodavši kako građani koji su se prijavili za kompostere, a danas ih nisu preuzeli mogu to učiniti u sljedećih tjedan dana na privremenom reciklažnom dvorištu na Zagonu, od ponedjeljka do petka od 7 do 13 sati te subotom od 8 do 12 sati.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.