Podignuta zastava Makarskog kulturnog ljeta: ''Vesela udovica'' oduševila makarsku publiku

Svečano podignuta zastava Makarskog kulturnog ljeta 2019. u utorak navečer i službeno je označila početak ove tradicionalne manifestacije koja domaćem puku i turistima iz večeri u večer na atraktivnim gradskim lokacijama donosi obilje zabave i kulturnih događanja. Makarsko kulturno ljeto 2019. proglasio je otvorenim Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, najavivši u tri sljedeća mjeseca niz iznimno zanimljivih događanja od koncerata, predstava, festivala, pučkih fešti te zanimljivih gostiju iz svijeta zabave i kulture. Osim na Kačićevu trgu, događanja će se odvijati u katedrali sv. Marka, Staroj franjevačkoj crkvi, na Osejavi…

Već na samom početku bilo je spektakularno. Zahvaljujući Gradu Makarskoj i Turističkoj zajednici koja je u koncept Makarskog kulturnog ljeta unijela više atraktivnosti, na Kačićevu trgu uprizorena je opereta “Vesela udovica”, jedna je od najljepših i najpoznatijih opereta u režiji Branke Cvitković, prvakinje hrvatskog glumišta koja je i sama sinoć bodrila izvedbu operete u Makarskoj. Izvrsnom glumom, plesom, humorom i glazbom glumci su uistinu publiku ostavili bez daha. Veliki pljesak dobili su Lidija Horvat-Dunjko, Blanka Tkalčić, Nada Abrus, Vita Vukov, Mirna Sporiš, Ronald Braus, Dominik Došen, Zvonimir Ivanović i Davor Dukić, uz Gudački ansambl pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića.

Izvođači operete su zahvalili Gradu Makarskoj, direktorici Turističke zajednice Hloverki Novak Srzić koja je uvrstila operetu ''Vesela udovica'' u program MKLJ 2019., a ni publika nije skrivala zadovoljstvo ovogodišnjim odlukom organizatora o izboru programa za otvorenje Makarskog kulturnog ljeta.

J. Glučina

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.