Podignuta zastava Makarskog kulturnog ljeta: Predstava ‘Čovik, zvir i kripost’ napunila Ljetno kino

Zastava Makarskog kulturnog ljeta svečano je podignuta u srijedu navečer u makarskom Ljetnom kinu, čime je pred nekoliko stotina posjetitelja i službeno označen početak najveće kulturno-zabavno-sportske manifestacije u našem gradu. Zaključno do sredine rujna ove godine, a u organizaciji Grada i Turističke zajednice Makarska, građane i sve goste našeg grada čeka veliki broj različitih  događanja – od koncerata, predstava i filmova do pučkih fešti, izložbi i različitih festivalskih sadržaja, a čast da poprate službeno otvaranje Makarskog kulturnom ljeta pripala je glumačkom ansamblu HNK Split, koji su gostovali s predstavom ‘Čovik, zvir i kripost’. Kako je u uvodnom programu pročitala Ivana Perić, Makarsko kulturno ljeto nasljednik je nekadašnjih Podbiokovskih večeri, glumačkih susreta, ljetnih karnevala, prvih ribarskih noći, promenada Gradske glazbe, koncerata klapa te pučkih fešti, odnosno manifestacija s bogatim nasljeđem, te je uz uspješan kontinuitet danas glavna karika u lancu kulturne ponude i atraktivnih gostovanja u gradu. Uz zvuke fanfara zastava Makarskog kulturnog ljeta potom je svečano podignuta i vijorit će u iduća dva mjeseca, a uz pozdravne riječi svima okupljenima službeni početak označio je gradonačelnik Jure Brkan. – Ova manifestacija uistinu ima vrlo dugo tradiciju obogaćivanja turističke ponude, ali i toga da nas

zabavi te nečemu nauči. Kroz ovo ljeto vidjet ćete preko 70 različitih događanja, mi se svake godine trudimo biti bolji i napraviti više nego prethodnog puta, a kada pogledamo ovogodišnji program, vjerujem da će na kraju uistinu tako i biti. Ipak, konačan sud dat ćete vi – poručio je gradonačelnik Brkan proglasivši Makarsko kulturno ljeto otvorenim. Kao što smo i naveli, svečanost je nastavljena s predstavom ‘Čovik, zvir i kripost’ – kazališnim ‘remakeom’ velikog hita s početka 1980-ih, ovaj put u režiji Nine Delmestre. Dok su legende hrvatskog glumišta Zdravku Krstulović, Borisa Dvornika, Ivicu Vidovića i Josipa Gendu u novoj verziji zamijenili Andrea Mladinić, Goran Marković, Marjan Nejašmić, Donat Zeko i drugi, priča i dalje govori o odnosu Profesora i gospođe Orada koji rezultira neželjenom trudnoćom, a potom i jedinstvenim planom kako spriječiti veliki skandal u malom mistu. Predstava je izazvala veliki interes makarske publike koja je napunila Ljetno kino, a akteri prvog ovoljetnog kazališnog hita ispraćeni su velikim i zasluženim aplauzom.

O.Franić

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.