Počeli radovi na rekonstrukciji križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom

Početkom radova na rekonstrukciji križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom danas je Grad Makarska započeo s realizacijom jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta. Vrijednost investicije je 2.000.000.00 kuna, od čega je 850.000.00 kuna bespovratnih sredstva koje je Grad Makarska ostvario preko natječaja Ministarstva unutarnjih poslova.

Realizacija ovog projekta od velike je važnosti za Grad Makarsku jer se radi o raskrižju na kojem je zabilježen veći broj prometnih nesreća sa tragičnim posljedicama za pješake, pa je prema službenoj evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova ocjenjeno kao opasno križanje. Sanacijom križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom konačno će se povećati faktor sigurnosti – dobit će se propisno simetrično raskrižje i uvjeti da u budućnosti bude semaforizirano.

Podsjetimo, bespovratna sredstva za projekt ''Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D-8 u Makarskoj – križanje državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom, Grad Makarska ostvario je prijavom na javni poziv za sanaciju opasnih mjesta kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.: Bolja cestovna infrastruktura, koji je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Nakon uspješne prijave, Grad Makarska ishodovao je lokacijsku dozvolu, riješio imovinsko-pravne odnose, ishodovao građevinsku dozvolu, proveo javni natječaj za odabir izvođača radova te potpisao ugovor za gotovo 850.000.00 kuna bespovratnih sredstva sa Centrom za vozila Hrvatske d.d.

Planirani rok za završetak radova je 90 dana, a zbog privremene regulacije prometa koja će važiti na tom dijelu državne ceste D-8, VOZAČI SE POZIVAJUNAPOJAČANI OPREZ!

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.