Počela adaptacija postojećih pješačkih staza u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina

U Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina započeli su radovi na uređenju postojećih pješačkih staza i klupa u sklopu projekta ,,Endemic pathway- ePATH''.

Planiranim radovima želi se osigurati obnova postojećih staza i popratnih posjetiteljskih sadržaja kao što su klupe, točke za odmor (dotrajale će se zamijeniti novima identičnima), mjesta predviđena za edukativne aktivnosti i sl.. U sklopu projekta planirana je i sanacija suhozida koji su protekom vremena izgubili na nosivosti, a predstavljaju element tradicionalnog i kulturnog nasljeđa mediteranskog područja.

Projektom je predviđeno i postavljanje dva drvena mosna prijelaza preko potoka Proslap.

Prvo se krenulo sa jednostavnijim radovima sanacije suhozida, popravljanjem rubnjaka i ponovnim oblikovanjem stepenica od zatečenih kamenih blokova, a u drugoj fazi slijedi postavljanje drvenih mosnih prijelaza i novih posjetiteljskih sadržaja. Dinamika radova prilagođena je i turističkoj sezoni te nesmetanom kretanju turista koji u ovo doba godine posjećuju Biokovski botanički vrt Kotišina. Predviđeno trajanje radova je 90 dana.

Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.