Plan upravljanja pomorskim dobrom od 6. svibnja na snazi: 30 dana rok za prijave, novost u odnosu na prijašnje godine – nema više licitacije

Nakon dobivene suglasnosti Županije Splitsko-dalmatinske, Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Makarske za 2022. sutra će biti objavljen u Glasniku Grada Makarske, a u petak 6. svibnja stupa na snagu. Danom stupanja na snagu Plan će biti objavljen na mrežnim stranicama Grada Makarske www.makarska.hr i oglasnoj ploči te od petka 6. svibnja počinje teći rok od 30 dana za podnošenje zahtjeva za koncesijska odobrenja. Novost u odnosu na prijašnje godine je da ove godine neće biti licitacije niti raspisivanja javnog poziva za podnošenje zahtjeva.

Naime, u slučaju da se za istu mikrolokaciju prijavi više podnositelja, a svi zahtjevi zadovoljavaju propisanim uvjetima, više se ne provodi javno nadmetanje (licitacija) kao dosadašnjih godina. Po preporuci resornog ministarstva i Županije Splitsko-dalmatinske, od ove godine će prednost u tom slučaju imati ranije zaprimljeni zahtjev, računajući od dana objave Plana na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Makarske.

Također od ove godine više neće biti raspisivan ni javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, već će se zahtjevi podnositi u roku od 30 dana od objave Plana na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Makarske.

Pozivamo građane da prate objave na internet stranici Grada Makarske www.makarska.hr , poveznici https://makarska.hr/pomorsko-dobro ili oglasnoj ploči Grada Makarske.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.