Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu pod ravnanjem Mara Rice nastupio u Makarskoj

Makarski kulturni život sve više otvara vrata zbornom pjevanju. Potvrdilo je to subotnje prvo gostovanje Pjevačkog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella Juris pod ravnanjem mladog makarskog maestra Mara Rice u prepunoj Staroj franjevačkoj crkvi u Makarskoj. Dugotrajan pljesak najbolji je pokazatelj umjetničke izvedbe. Vokalna skupina Folklornog ansambla ‘Tempet’ osnovana 2006., kada i Cappela Juris, dala je dodatnu draž glazbenoj večeri.

Kako je podsjetila voditeljica programa Snježana Šulenta, ovu kulturnu večer omogućili su Grad Makarska i makarska Turistička zajednica, uz susretljivost Franjevačkog samostana u Makarskoj.

Ujednačena i snažna izvedba Capella Juris programa na kojem su bile klasične skladbe od renesanse do danas, domaćih i stranih autora upućuje zašto je ovaj zagrebački zbor prepoznatljiv i tražen. Brojna priznanja i sjajne plakete oslikavaju česta gostovanja u Hrvatskoj i Europi zbora koji vodi Maro Rica.

Uz umjetnički dojam koncert u Staroj franjevačkoj crkvi ostat će zabilježen i po nekoliko zanimljivosti. Makarski student Maro Rica pohađa dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i kao stipendist rodnog grada na ovaj način želi mu zahvaliti. Svi su složni da se 21-godišnjak predstavio u najljepšem svjetlu. Za vrijeme nastupa ponosno ga je promatrala majka Nina, inače članica Vokalne skupine ‘Tempet’, koju pak vodi Željka Mikavica Vranješ, Marova nastavnica u Glazbenoj školi Makarska.

J. Morović
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.