Pilot- projekt: Nakon prijedloga Zajednice sportskih udruga gradonačelnik donio odluku o financiranju rada trenera u 2017. godini

Gradonačelnik Makarske Tonći Bilić donio je Odluku o financiranju stručnog kadra – trenera u 2017. godini (pilot –projekt). Odluka je donesena na temelju prijedloga Zajednice sportskih udruga Makarske koji je na traženje Grada stručnim službama dostavljen prošle godine.

Podsjetimo, Grad Makarska je od Zajednice sportskih udruga zatražio dostavu prijedloga i mišljenja o tome u kojem bi sportskim klubovima trebalo angažirati stručni kadar za rad s mladima, odnosno koliko trenera bi trebalo angažirati te koliko bi trebale iznositi njihove bruto plaće.

Na osnovi zahtjeva Grada Zajednica sportskih udruga dostavila je Prijedlog za financiranje rada trenera u olimpijskim sportovima koji bi se trebali angažirati u radu s djecom, te svoj prijedlog financijskog plana za realizaciju ovog pilot- projekta.

Sukladno prijedlogu Zajednice sportskih udruga Grad Makarska je u Proračunu za 2017. predvidio 450 tisuća kuna za financiranje trenera mlađeg uzrasta. Odlukom gradonačelnika utvrđuje se financiranje stručnog kadra – trenera u 2017. godini za potrebe rada s uzrastima do osamnaest godina zaključno s juniorskim kategorijama u olimpijskim sportovima i to sljedećim: košarka, vaterpolo, rukomet, odbojka, ragbi, atletika, veslanje, jedriličarstvo, nogomet i judo.

Za provedbu navedenog pilot- projekta zadužena je Zajednica sportskih udruga Makarske čiji je sljedeći korak izrada Pravilnika o uvjetima i kriterijima za financiranje rada stručnog kadra- trenera.

Ovdje možete pogledati cjeloviti tekst Odluke o financiranju rada stručnog kadra- trenera u 2017. godini (pilot projekt).

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.