Ovog travnja, po prvi put na području Makarske i Velikog Brda, s prometovanjem započinje kružni linijski prijevoz

Điro će olakšati kretanje gradom, pridonijeti smanjenju prometnih gužvi i emisija stakleničkih plinova. Za početak smo osigurali dva kombija 8+1, a cilj je organizacija sveobuhvatnog električnog kružnog prijevoza. Prioritet nam je minimalizirati trošak, stoga nismo krenuli megalomanski, ali s vremenom ćemo, kad procijenimo potrebu na terenu, proširiti opseg.“ – rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović naglasivši kako će se u međufazama mijenjati linije te otvarati nove autobusne stanice kako bi Điro bio još ekonomičniji i pristupačniji građanima.

Tijekom travnja, vožnja će svim građanima biti besplatna, a prva vožnja je planirana u srijedu 3. travnja.

Jedna kružna linija će predviđenim voznim redom uključivati stanicu Veliko Brdo, dok će druga linija prometovati samo na području Makarske, kako bi se osigurala visoka učestalost polazaka.“ – dodao je Paunović.

Naglasimo kako su trenutno predviđene stanice na lokacijama: Dugiš, Pijaca, Sinokoša, Dumina ledina, Ratac, povremena stanica Veliko brdo te Zelenka 1, Zelenka 2 i POS.

Od 1. svibnja do 15. lipnja cijena karte će biti 0,5€ po vožnji, dok će za vrijeme sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, karta koštati 2€. Umirovljenici, studenti te socijalno ugrožene osobe će se, naglasio je gradonačelnik, uz pomoć pokaza, voziti po cijeni od jednog eura mjesečno.

Điro je trenutno u prvoj fazi, a u konačnici ćemo imati kružni prijevoz koji će se vršiti uz pomoć električnih minibuseva. Kako vrijeme bude odmicalo, dobit ćemo više informacija o preferencijama građana i naših gostiju te prilagođavati stanice i učestalost polazaka. Učinkovit javni prijevoz jedan je od ključnih preduvjeta poboljšanja prometne situacije u bilo kojem gradu, a posebno mi je drago zbog naših umirovljenika, kojima će Điro zasigurno podići kvalitetu života.“ – zaključio je gradonačelnik.

Dodajmo kako informacije o Điru, kao i vozni red, zainteresirani mogu pronaći ovdje (www.giro.travel).