Ove godine 9 stipendija više nego lani: Gradonačelnik Bilić potpisao ugovore o stipendiranju 32 studenta

Gradonačelnik Tonći Bilić potpisao je danas ugovore sa 32 studenta s područja grada Makarske koji su u akademskoj godini 2016. ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 800 kuna. Grad Makarska stipendije od 2014. dodjeljuje u četiri kategorije: uspješnim studentima, studente u deficitarnim zanimanjima, studentima slabijeg imovnog stanja i studentima umjetničkih studija. Proračunom za 2017. godinu za ovu svrhu predviđena su sredstva od 256.000,00 kuna. Prve godine pravo na novčanu potporu Grada ostvarilo je 20 studenata, prošle godine 23, a ove godine 32, od kojih čak 15 studenata to pravo ostvaruje treću godinu zaredom.

- Ovo nije jedini projekt za mlade koji smo pokrenuli od 2014. Počeli smo s sufinanciranjem besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, uveli cjelodnevni boravak u osnovnim školama, besplatnu marendu za učenike slabijeg imovnog stanja, za asistente u nastavi drugu godinu osiguravamo sredstva iz eu fondova….. No, na ovaj projekt sam iznimno ponosan jer ulaganjem u vas mlade, ulaganjem u znanje direktno ulažemo u budućnost Makarske, izjavio je gradonačelnik naglasivši kako je Grad Makarska ove godine, sukladno Pravilniku povećao broj stipendija i uspio osigurati da je dobiju svi koji su se javili na natječaj.

- Čestitam svima, i vama, i vašim roditeljima i neka vam ove stipendije budu poticaj za još bolje učenje. Svima zajedno s malim zakašnjenjem čestitam Božić, a u novoj 2017. želim puno uspjeha, zdravlja i sreće, poručio je gradonačelnik.

- Treba naglasiti da Grad Makarske do prije tri godine nije dodjeljivao nijednu stipendiju, a sad vas ima trideset i dvoje. Jedno su ulaganja u beton, asfalt, a drugo ulaganje u ljude, u pamet. To je najbolje ulaganje koje će se vratiti i vama i nama.Vi ste najbolji od najboljih i želim vam puno sreće tijekom studija, želim vam da završite započeto i vratite se i budite nositelji razvoja našeg grada. Vi ste naš ponos, dodao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić pridruživši se gradonačelniku u čestitkama za božićno-novogodišnje blagdane. Studente i roditelje posebno je razveselio viješću da će do petka biti uplaćene prve dvije stipendije, a do siječnja za sva četiri mjeseca.

Studentima je čestitala i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport izrazivši zadovoljstvo širokom lepezom zanimanja koja su zastupljena među stiependistima ponovivši još jednom poruku gradske uprave: završite započeto i vratite se u Makarsku.

Od 32 stipendije, 6 su dobili uspješni studenti, 6 studenti u deficitarnim zanimanjima, 10 studenti iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 3 studenti umjetničkih studija, a dodijeljeno je i 7 dodatnih studentskih potpora u istom iznosu( studenti u deficitarnim zanimanjima).

Stipendisti Grada Makarske za akademsku godinu 2016./2017. su: Eleonora Matijašević, Sanja Puharić, Marta Han, Boris Mirko, Iva Jelavić, Petra Velić, Ivana Landripet, Ana Bokšić, Mihovila Ivanda, Iva Okmažić, Nika Miočević, Stjepan Šimić, Marina Granić, Iris Puharić, Ivana Čobrnić, Mirna Brkušić, Petra Pletikosić, Gorana Staničić, Luka Marković, Diana Ravlić, Nina Ravlić, Antonia Jujnović, Andrea Marče, Maro Rica, Ivan Siciliani, Petar Marče, Ante Mladinov, Bepa Pavlić, Petra Marče, Marin Barišić Marić, Nikolina Lozina, Anđela Stanić.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.