Otkrivena ploča na planinarskom domu Vošac: Okončana pravna bitka, počinje obnova

Otkrivanjem ploče Hrvatskog planinarskog saveza na planinarskom domu Vošac, na kojoj piše ime doma, visina na kojoj se nalazi -1303 metra i upravitelj, a to je Planinarsko društvo “Biokovo “završena je pravna bitka za vlasništvo nad njim. Sada je ovaj planinarski dom vraćen u vlasništvo Planinarskog društva Biokovo.
-Postavljanjem ploče  Hrvatskog planinarskog saveza, okončana je 20 – godišnja pravna bitka za vraćanje vlasništva nad njim Planinarskom društvu “Biokovo”. Ishođenjem pravne bitke, na čemu zahvaljujem i odvjetniku Barbiru, te samim postavljanjem ploče, sada započinje projekt obnove ovog doma. Raduje nas što smo to upriličili na ovogodišnjem tradicionalnom usponu na Biokovo koji je po iznimno lijepu vremenu okupio tristotinjak ljudi. Planinarima iz Makarske potporu su dali Extrem iz  Makarske, Javna ustanova PP “Biokovo”, planinarska drušva iz Baške Vode, Podgore, Gradca… Glavni naš sponzor je Grad Makarska, a u budućem uređenju doma svakako će dobrano sudjelovati Turistička zajednica grada Makarske – zadovoljno će Antiša Srzić, predsjednik Planinarskog društva Biokovo.
Na tradicionalnom usponu na Biokovo prema riječima građana i planinara bilo je iznimno lijepo. Bilo je zabave, pjesme i veselja, a sve uz slasan fažol koji su pripravili Hoteli Makarska za sve posjetitelje. Program je vodio Joško Marče, a osim dalmatinske glazbe bilo je igre: ‘biokovska alka’, potezanje konopa…
J.Glučina
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.