Otkrivanje "Večernjakova ferala" i dodjela "Večernjakova sunca"


10. 10. 07.
Ponedjeljak, 9. listopada 2007. godine za Makarane je bio veliki dan. Na Trgu Tina Ujevića svečano je otkriven Večernjakov feral, kojeg je Makarska zaslužila svojom kvalitetnom turističkom ponudom ovog ljeta. Makarska je već treći put šampion turizma u Večernjakovoj patroli, što i nije za zanemariti.
U 13,00 sati zvucima Gradske glazbe Makarska započeo je svečano proglašenje grada Makarske pobjednikom ovogodišnje Večernjakove turističke patrole, a zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda u svom govoru je istaknuo važnost ove nagrade za naš grad i daljnji razvoj turizma.Predsjednik uprave Večernjeg lista Marjan Jurleka sa gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom otkrio je feral, a svečanost se potom nastavila na terasi hotela Meteor, koja je za ovu prigodu zablistala u punom sjaju. Nakon kratkog uvoda o Večernjakovoj patroli voditeljskog dua Marine Andačić Krivić i Tea Ercega, predsjednik Uprave Večernjeg lista Marjan Jurleka osvrnuo se na hvalevrijednu akciju Večernjaka, stroge kriterije ocjenjivanja i veliku konkurenciju koju je Makarska ove godine pobijedila.U zajedničkoj akciji Večernjeg lista i INE „Biramo najljepšu benzinsku postaju“ za 2007. godinu, nominirano je 9 benzinskih postaja vezanih uz turistička mjesta- Rovinj Gripole, Novi Marof-istok, Tuhobić, Vukova Gorica, Makarska-Ratac, Kupari, Pag, Prokljan i Gradna. Po izboru Večernjakovih čitatelja najviše glasova dobila je Benzinska postaja Novi Marof-istok. U sklopu završne svečanosti proglašenja grada Makarske pobjednikom Večernjakove patrole dodijeljena je i nagrada Benzinskoj postaji Novi Marof-istok, a nagradu je uručio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Edi Jurković poslovođi BP Novi Marof-istok Alenu Cveku.

Nakon glazbene pauze koju je uveličala klapa Adrion te Stipan Popović na gitari, „Večernjakovo sunce“ gradonačelniku Marku Ožiću Bebeku uručio je glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić. Gradonačelnik Bebek nije krio oduševljenje osvojenim prvim mjestom Večernjakove patrole, te je ovom prilikom zahvalio svim građanima grada Makarske, koji učestalo rade na poboljšanju kvalitete turizma grada te koji su u konačnici i zaslužni za ovo priznanje. Nije izostala ni zahvala Večernjem listu na ovoj prekrasnoj nagradi, koja iz godine u godinu gradove i mjesta uz obalu potiče da poboljšaju i prošire svoju turističku ponudu.

U znak zahvalnosti gradonačelnik Bebek ekipi Večernjeg lista uručio je prigodni poklon – tradicionalnu slasticu Tortu Makaranu, koja je također dio gastronomske ponude grada te skulpturu Makarke u tradicionalnoj narodnoj nošnji, rad lokalne keramičarke Ivane Brkić Gojak. Nakon svečanosti na terasi upriličeno je prigodno druženje uz glazbu i domjenak.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.