Otišao je Danijel Rehak, prijatelj grada Makarske

Građani Makarske s tugom i žaljenjem primili su vijest da je 10. lipnja 2022. bitku za život izgubio Danijel Rehak,  pukovnik Hrvatske vojske, dragovoljac Domovinskog rata, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i veliki prijatelj grada Makarske.

Čvrste veze između Vukovara i Makarske, kao i između Rehaka i Makarske, sežu još iz vremena Domovinskog rata kada su Makarska i općine Makarske rivijere postale drugi dom brojnim Vukovarcima. Među članovima prvih delegacija Grada Vukovara i vukovarskih kulturnih i javnih djelatnika, koje su u znak zahvale dolazili u službeni posjet Makarsko,j bio je i Rehak koji se u Makarsku u zadnjih tridesetak godina često vraćao. Godinama se rado odazivao pozivima na proslave Dana Hrvatske ratne mornarice i Dana grada Makarske, a zahvaljujući brojnim prijateljstvima koje je stekao u našem gradu, u Makarsku je često dolazio i mimo službenih posjeta. Uz neraskidive veze stvorene u Domovinskom ratu Rehak je Makarsku i Vukovar povezao i preko sporta: bio je i predsjednik HNK-a Radnički iz Vukovara u koji se proteklih godina učlanilo preko 200 Makarana. Dugogodišnje veze grada Makarske i grada heroja 2015. okrunjene su i potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji Makarske i Vukovara za čije je temelje jedan od najzaslužnijih upravo Danijel Rehak.

Ožalošćenoj obitelji Grad Makarska izražava najdublju sućut.

Foto Grad Vukovar

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.