Osnovna škola Stjepana Ivičevića svome gradu za rođendan

29.10.09.

Piše: Jasna Morović
Snimio: Smiljan TopićUčenici i nastavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića gradu za rođendan pripremili su puno lijepih iznenađenja i sve su ih otkrili 24. listopada na Trgu Tina Ujevića pod motom «Moj grad». Da ozračje bude pravo dalmatinsko i domaćinsko pobrinuli su se učenici Srednje strukovne škole Makarska koji su im darovali fritule, a kušali su ih, naravno, svi oni koji vole dječju kreativnost i stvaralaštvo.
Kako je Škola uključena u Unicefov projekt «Stop nasilju među učenicima» snimili su istoimeni spot. Tekst je napisala Lucija Duka, učenica 4.c, glazbu potpisuje nastavnik Obrad Ilijašević, a pjeva školski zbor. Ovim uratkom Škola će se predstaviti u Opatiji kada će joj biti uručena Unicefova diploma.
«Izgubljeni princ i zaručnica» i «Dobri zmaj» školske su slikovnice koje su napisali i osmislili učenici sa svojim učiteljicama Josipom Vitlić i Marijanom Bušelić, a u suradnji s knjižničarkom Gordanom Slaviček Zovko.
Djeca s posebnim potrebama na likovnim radionicama, koje je vodila učiteljica Mira Glučina, od starog papira koji su kaširali izrađivala su slike. Nastavnice Iris Matviko Skender i Suzana Burić u slikarsko-informatičkoj kombinaciji djecu su naučile kako načiniti razglednice s temom Makarske. Na nekim drugim likovnim radionicama djeca su bila mali slikari i napravila su svoja umjetnička djela.
No, mali štand koji je plijenio ponudom nije bio samo za gledanje. Moglo se kupiti CD-e i slike od eko papira. Doznajemo, 400 kuna koliko je skupljeno u kasicu bit će utrošeno u nove stvaralačke podvige, jer idu blagdani….
Strancima koji se ovih dana odmaraju u Makarskoj sigurno će u sjećanju ostati subotnje jutro. Njima su učenici darovali svoje uratke zaželjevši da im budu najdraži suveniri s odmora u gradu pod Biokovom. Osmijesi zahvalnosti zimskih zaljubljenika u Makarsku to su već potvrdili.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.