Održane prve radionice o važnosti razdvajanja otpada u Osnovnoj školi oca Petra Perice

U sklopu edukativne kampanje o važnosti razdvajanja otpada 'Skupi, složi, savjesno odloži' prošlog petka održane su prve radionice u Osnovnoj školi oca Petra Perice. Radionice je vodila Mila Vlajčić, magistra ekologije i zaštite okoliša koju je Makarski komunalac d.o.o. angažirao zbog dosadašnjeg iskustva koje je stekla radeći na sličnom projektu financiranom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Radionice su osmišljene na način da se učenici kroz predavanje i prezentaciju upoznaju s razlikama između otpada i smeća, pojmom smanjenja otpada i primarne selekcije. Usvojena znanja učenici primjenjuju rješavajući nekoliko praktičnih i interaktivnih zadataka, kroz ispunjavanje kviza znanja, te na kraju izrađuju plakat sa svim važnim pojmovima koje su naučili kroz radionicu. Plakati će ostati u učionicama kao svakodnevna napomena kako pravilno gospodariti otpadom. Radionice u školama traju dva školska sata, a održavat će se kroz mjesec studeni prema dogovorenom rasporedu, objasnila je Vlajčić.
U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića radionice počinju 19. studenoga, a u vrtićima će se iste održati kroz mjesec prosinac.
Podsjetimo, kampanja 'Skupi složi, savjesno odloži!', koju provode Grad Makarska i Makarski komunalac d.o.o., započela je tiskanjem edukativnih letaka, a građani Makarske su ih dobili uz račune za odvoz sredinom listopada.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.