Održana početna konferencija projekta ''Zaželi u Makarskoj''

Ispred hotela Osejava upriličeno je predstavljanje projekta ,,Zaželi u Makarskoj'', faza 2. Projekt je predstavila Tamara Batinić Ćulav, voditeljica projekta, a nazočne je pozdravio makarski gradonačelnik Zoran Paunović istaknuvši kako je ponosan što je Grad Makarska dobio bespovratna sredstva za realizaciju ovog vrijednog projekta.

- Ovo je treći po redu projekt “Zaželi” na području grada Makarska. Nakon što je Crveni križ Makarska napravio svoj projekt, a nakon njega i Udruga “Sunce”, sada je treću godinu glavni prijavitelj za projekt Zaželi u Makarskoj, Grad Makarska. U ovoj drugoj fazi projekta dodijeljeno je preko milijun kn bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, zapravo onima kojima su ova sredstva najpotrebnija. Drago mi je da smo danas sklopili ugovor sa šest žena. Zahvalio bih i njima i svima koji su pridonijeli realizaciji projekta osobito Razvojnoj agenciji MARA, partnerima projekta, Centru za socijalnu skrb i ravnateljici Nataliji Urlić, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Tamari Batinić Ćulav koja vodi projekt.

 

Predstavljajući projekt Tamara Batinić Ćulav je istaknula kako je Grad Makarska za projekt Zaželi u Makarskoj, faza 2, dobio 1.113,388 kn bespovratnih sredstava. Naglasila je kako je ključna aktivnost projekta zapošljavanje žena a kroz program njihova zapošljavanja  i pružanje kvalitetne podrške za 85 korisnika u nepovoljnom socijalnom položaju čime se pridonosi kvaliteti njihova života. Cilj projekta je dakle intervenirati na tržište rada kroz omogućavanje zapošljavanja 12 žena u nepovoljnom položaju čime se osnažuje i unapređuje njihov potencijal u zajednici.

 

Ovom prigodom ugovor o zapošljavanju je potpisalo šest žena radi se o zapošljavanju na godinu dana puno radno vrijeme, a skrbit će svaka za najmanje šest korisnika. Budući da projekt podrazumijeva zapošljavanje 12 žena za preostalih 6 upražnjenih mjesta natječaj će se ponoviti u rujnu. Projekt uključuje i aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja koje će proći svih 12 žena što će imati dugoročne učinke na njihovu radnu aktivaciju i povećanje mogućnosti njihove zapošljivosti nakon završetka projekta.

 

J.Glučina

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.