Odobren projekt Grada Makarske - 'Poticanje mjera obnovljivih izvora energije u kućanstvima u Makarskoj'

26.3.2013.


Odobren projekt Grada Makarske - 'Poticanje mjera obnovljivih izvora energije u kućanstvima u Makarskoj'

Temeljem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje programa korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima koji je objavljen sredinom prosinca prošle godine, od ukupno 50 pristiglih prihvaćene su ponude 47 jedinica regionalne i lokalne samouprave u sklopu kojih je planirano sufinanciranje projekta za 2099 kućanstva, među kojima je i Grad Makarska.

Projekt 'Poticanje mjera obnovljivih izvora energije u kućanstvima u Makarskoj' Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je u cijelosti u iznosu od 780.000,00 kn.

Njime će se sufinancirati nabava solarnih kolektorskih sustava građanima (obiteljske kuće i višestambeni objekti), na način da građani plate 50% cijene sustava, Fond 40%, a Grad Makarska preostalih 10%.

Na taj način planirano je financiranje 65 takvih sustava, a korisnici sredstava bit će odabrani putem javnog natječaja. Prosječna cijena takvog sustava je cca 27 000 kn, što znači da uz ovakav način financiranja vrijeme povrata investicije iznosi cca 3 i pol godine, dok je sustav funkcionalan i nakon više od 20 godina.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.