Odlazak Sanje Puharić, osnivačice i predsjednice Savjetovališta Lanterna

Tiho je ugaslo veliko srce Sanje Puharić, psihologinje i predsjednice Savjetovališta Lanterna koje je osnovano u Makarskoj 1999. upravo njezinim angažmanom.

Radila je u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića susrećući se svakodnevno s problemima koji tište mlade nesebično im pružajući pomoć. I nije se njezino stručno davanje drugima zaustavljalo na radnom mjestu. Željela je svojim znanjem pomoći svima. O važnosti očuvanja mentalnog zdravlja u svim situacijama uvijek je govorila i svojim osobnim angažmanom pomagala potrebitim čineći cijelu zajednicu ugodnijim mjestom za življenje. Svojom stručnošću i upornošću, a nadasve volonterskim angažmanom uspjela je u Makarskoj osnovati Savjetovalište Lanterna, udrugu koja kontinuirano pruža psihosocijalnu pomoć i podiže razinu svijesti o očuvanju mentalnog zdravlja. Pokrenula je rad udruge, kako bi nadoknadila neke propuste u zajednici jer tada u Makarskoj nije bilo stručnih timova. Skupina entuzijasta koju je predvodila svoj je program 1998. ponudila Odboru za suzbijanje ovisnosti, a od 1999. Grad Makarska je započeo podržavati programe prevencije Savjetovališta Lanterna i ta dobra suradnja i danas traje. Sanja nas je prerano napustila, ali njezina djela, dobrota i velikodušnost zauvijek su ostavili traga u našim srcima.


Posljednji ispraćaj održat će se danas, 24. studenoga u 14,30 sati na Gradskom groblju Sv. Križa u Makarskoj.

 

Janja Glučina

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.