Od sanacije atletske staze do energetske obnove: Na Gradskom sportskom centru ukupno uloženo preko 10.000.000,00 kuna

Atletska staza i ugradnja reflektora na Gradskom sportskom centru dio su projekta revitalizacije Gradskog sportskog centra u koji je od 2017. uloženo preko 10.000.000,00 kuna.

Već u prvoj godini zbog naslijeđenog sudskog spora i privremene zabrane korištenja dijela postojećih instalacija za odvod fekalnih i oborinskih voda Gradske sportske dvorane, gradska vlast se suočila s problemom mogućeg zatvaranja sportske dvorane. To se ipak nije dogodilo jer su u kratkom roku izrađeni projekti i ishodovana potrebna dokumentacija za izmještanje instalacija. Samo u izmještanje kanalizacije, neophodno za normalno funkcioniranje Gradske sportske dvorane, utrošeno je 400.000,00 kuna.

Realiziran je projekt ''Igrograd'' - dva terena za mini nogomet i dječje igralište, postavljena nova stakla na dvorani koja ne propuštaju svijetlost, sanirana teretana i nabavljena nova oprema, obnovljen košarkaški teren, izgrađen badminton teren, novo nogometno igralište, dvorana za borilačke sportove, kuglana. Zahvaljujući eu projektu ,,Sportski INpuls'' , među ostalim, nabavljena je umjetna stijena za penjanje te uređene svlačionice za osobe s invaliditetom sa sanitarnim čvorom.

Kruna svih dosadašnjih ulaganja zasigurno je projekt Energetske obnove tribinskog i podtribinskog prostora koji je sufinanciran sredstvima iz eu fondova i to u iznosu od 2.500.000,00 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 3.500.000,00 kuna. Energetska obnova uključuje obnovu fasade, hidroizolaciju, toplinsku izolaciju, novu kotlovnicu u podtribinskom prostoru, više od 1000 novih sjedalica u centralnom dijelu tribine, zamjenu svih otvora, uvođenje LED rasvjete. Projektnu aplikaciju izradila je makarska razvojna agencija MARA, a projektni tim sastavljen je od predstavnika Grada Makarske, Gradskog sportskog centra i razvojne agencije.

Kroz idućih mjesec dana u planu je uređenje vanjskog vježbališta uz malu dvoranu i uređenje parka kraj velike dvorane.

 

D. Turic/I.Ravlić

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.